Üçlü görüşme yok

Güncelleme Tarihi:

Üçlü görüşme yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 00:08

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Doğu Ortaklığı ve Güney Koridoru Zirvesi"ne katılmak üzere dün Prag’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Gül, Prag’daki zirveye katılacak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile üçlü görüşme yapılıp yapılmayacağı sorusu üzerine, ayrı ayrı görüşeceğini belirterek üçlü görüşme yapmasının planlanmadığını söyledi.

Anayasayı konuştuk Gül, liderlerle yaptığı görüşmelerin anayasa değişikliği odaklı olmadığını belirterek, "Belki de en az konuştuğumuz mevzu anayasa mevzusudur" dedi.

Telefon dinlemeleri Gül, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK) Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı denetlemesiyle ilgili de, DDK’nın kendi programı çerçevesinde kamu kuruluşlarıyla ilgili anayasal görevlerini yerine getirdiğini belirterek, "Bütün bu denetlemeler bu çerçeve içerisinde yapılır. Buralarda aksaklıklar, noksanlıklar, tavsiyeler kapsamlı bir şekilde ortaya çıkar. Bugün bir yerde bir şey oldu, onun üstüne gidin bir teftiş kurulu şeklinde değildir" diye konuştu. Gül’e, kabinenin yeni üyelerinden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Enerji Bakanı Taner Yıldız eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!