Uçakta halay

Güncelleme Tarihi:

Uçakta halay
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 11:54

Diyarbakır'dan Bursa’ya uçan yolculara, havada düğün havası yaşatıldı. Dolarlar havada uçuştu. Neden mi?

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

SUNEXPRESS Havayolları Bursa- Diyarbakır arasında karşılıklı uçak seferi başlattı. Bursa’dan Diyarbakır’a getirdiği yolcuları indirdikten sonra Diyarbakır'dan Bursa’ya uçan yolculara, havada düğün havası yaşatıldı. Cümbüş ve kanun eşliğinde Diyarbakır türküleriyle coşan yolculardan bazıları dayanamayıp 10 bin mtrede halay çekerken, bazı yolcular da düğünlerdeki gibi oynayanlara para attı.

Bursa’dan getirdiği yolcuları bıraktıktan sonra Diyarbakır’dan 180 yolcusuyla havalanan Sunexspress’e ait yolcu uçağında, Bursa’ya ilk kez direkt uçmanın keyfini yaşayan yolcular, uçak içerisinde cümbüş ve kanun eşliğinde Diyarbakır türküleriyle coştu. Bazı yolcular müziğe dayanamayıp uçak içerisinde havada halay çekerken, kimi yolcular da oynayanlara para attı. Uçağın Bursa’ya inmesi de yolcular tarafından alkışlarla kutlandı.

BURSA'DA KARŞILAMA TÖRENİ

Bursa- Yenişehir Havaalanı'nda yolcuları Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve Yenişehir Belediye Başkanı Hamdi Cingil ile Bursa Diyarbakırlılar Derneği Başkanı Muzaffer Ereç karşıladı. Karşılamada, Diyarbakır folklör ekibi kısa bir gösteri sundu. Burada verilen resepsiyonda konuşan Sunexspress Yer İşletme Başkanı Mustafa Minareci, 2006 yılının Mart ayında İzmir’den Anadolu kentlerine başlattıkları uçuşlarla bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Minareci, “Kısa sürede büyük ilgi gören bölgesel uçuşlarımız, Anadolu’da birçok şehrimizin havayolu ulaşımına büyük ihtiyaç duyduğunu ve ciddi bir yolcu potansiyeli olduğunu gösterdi. Ülke sanayinin ve iç turizmin en önemli merkezilerinden Bursa ile Güneydoğu Anadolu’nun hızla gelişen kenti Diyarbakır’ı biribirine bağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Diyarbakır Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu da, Diyarbakır’ın son zamanlarda dışa açılmaya gözen gösteren bir kent olduğunu belirterek, “Şimdi Bursa bağlantımız da oldu. Çok mutluyuz” dedi. Sunexpress'in Diyarbakır- Bursa seferleri haftada 2 kez Salı ve perşembe günleri karşılıklı yapılacak
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!