Uçakta fazla yemek yemeyin

Güncelleme Tarihi:

Uçakta fazla yemek yemeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Çeşitli ülkelerin Sivil Havacılık Kuruluşlarına gelen raporlara göre, son sekiz ay içinde uçakta aşırı yemek yiyen 1200'den fazla yolcu kalp krizi geçirdi.

Yine aşırı derecede yemek yiyen ve vücudunda oluşan gaz yüzünden kalbi sıkışan 1850 yolcu da, kalp krizi geçirdiğini bildirerek hostesleri alarmize etti.

Gerçekten kalp krizi geçiren ve geçirdiğini iddia eden yolcuların şikayetleri üzerine, uçaklar en yakın havalimanlarına indiler. Kalp krizi geçiren yolculardan 456'sı hayata döndürüldü. Vücudunda oluşan gaz basıncı sonucu, kalp krizi geçirdiğini sanan yolcuların çoğunun muayenelerinde, çeşitli mide rahatsızlıkları olduğu ortaya çıktı.

Kalp krizi geçiren yolcuların büyük kısmının aşırı yemek yüzünden rahatsızlandığı, kabindeki sıcaklığın fazla olmasının da bunu etkilediği öğrenildi. Araştırma, kalp krizi geçiren yolcuların yüzde 75'inin daha önceden bilinen kalp hastası olduklarını da ortaya koydu. Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu'daki havalimanlarında yapılan müdahalelerde, kalp krizi geçiren yolculardan çoğunun kurtarıldığı, başta Afrika olmak üzere ortadoğu ile küçük ada ülkelerinde ise müdahalelerin çoğunda yolcunun öldüğü de bu araştırma ile su yüzüne çıktı.

DOKTOR UYARISI

Uçuş sağlığı ile ilgili araştırmalar yapan doktorlar, yolcuların çoğunun uçakta normal yaşamlarındakinden daha fazla yemek yediklerini söylüyorlar. Aşırı soslu, acılı, kızarmış yiyecekleri normal hayatlarında hiç yemeyen kişilerin bile uçakta kurallarını bozdukları ortaya çıkıyor. Doktorlar, uçakta özellikle gaz yapıcı yiyeceklerle, gazlı içececeklerin son derece tehlikeli olduğunu vurguluyorlar. Aşırı yemek ve aşırı alkolün, uçakta çok daha tehlikeli olduğunu söyleyen doktorlar, kabin basınçlarındaki değişmeler yüzünden de tehlikenin büyüdüğünü vurguluyorlar. Kiloları fazla olan yolcuların, uçakta mümkün olduğunca az yemek yemelerini, içki yerine sadece suyu tercih etmelerini öğütlüyorlar. Hazmı zor etler ile aşırı soslu yemeklerin yolcuyu rahatsız ettiğini de belirten doktorlar, uçakta daha çok tavuk yenilmesini istiyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!