Uçak tuş oldu

Güncelleme Tarihi:

Uçak tuş oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘Büyük depremden sonra uçak düşer’’ inanışı yine doğru çıktı. Türkiye'deki korkunç depremden 5 gün sonra, önceki gün Hong Kong'da bir uçak, acil iniş yaparken takla attı.

İtalyan pilotun kullandığı Tayvan'ın Çin havayollarına ait Boeing MD-11 tipi yolcu uçağı Bangkok-Taipei seferini yaparken geçen yıl açılan Hong Kong'taki dev uluslararası havaalanına indi. Daha sonra Taipei gitmek için yeniden havalanan uçak bölgede etkili olan tropikal Sam fırtınasına yakalanınca piste geri dönmeye çalıştı.

Koca uçak tepetaklak

Ancak iniş sırasında hava girdabına giren uçak dengesini kaybetti ve sağ kanadı yere çarptı. Pist üzerinde kayan uçağın kanadında sürtünmeden kaynaklanan kıvılcımlar yangın çıkarırken, uçak bir süre sonra takla attı. Tepetaklak olan uçak böylece bir süre daha kızak gibi kaydı ve durdu.

Bir facia olabilirdi

İtfaiye, yangını kısa sürede söndürüp olası bir faciayı önlerken kurtarma ekipleri kemerlerine bağlı halde koltuklarında başaşağı duran yolcuları uçaktan çıkarmayı başardı. Kazaya saatte 125 km'ye varan şiddetli rüzgarın neden olduğu öne sürülürken, gazeteler İtalyan pilotun önce Hong Kong'a inmeden Taipei'ye gitmek istediğini fakat daha sonra fırtınanın çok şiddetli olmadığına hükmederek kararını değiştirip iniş yaptığını belirtiyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!