Uçak gemisinde davet

Güncelleme Tarihi:

Uçak gemisinde davet
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Cumhurbaşkanı Gül onuruna İngiltere donanmasına ait uçak gemisinde dün akşam davet verdi. Kraliçe, sohbet ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’a, "İstanbul’u 37 yıl önceki ziyaretime göre çok değişmiş gördüm" dedi.

İşte resepsiyona katılan ünlü konuklar

Kraliçe Elizabeth'in İstanbul turundan kareler

Ä°NGÄ°LTERE
Kraliçesi II. Elizabeth, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi onuruna dün akşam İstanbul Boğazı’nda demirli olan "HMS Illustrious" uçak gemisinde resepsiyon verdi. Gemiye saat 18.30’da gelen ve İngiltere Milli Marşı eşliğinde askeri törenle karşılanan Kraliçe II. Elizabeth ve eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü karşıladı. Karşılamanın ardından, askeri bando tarafından İstiklal Marşı çalındı. Kraliçe Elizabeth ve eşi, davetlilerle bir süre sohbet etti.

Ä°stanbul çok deÄŸiÅŸmiş Â

Sohbet sırasında Kraliçe Elizabeth, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, İstanbul’u bir önceki ziyaretine kıyasla çok değişmiş gördüğünü söyledi. Davette bir konuşma yapan İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Nicholas Baird, davetin İstanbul Boğazı’nın, Türkiye’nin uygarlıkların yakınlaşmasındaki rolünü hatırlattığını dile getirdi. Türkiye’nin, Doğu ile Batı arasında bir köprü oluşturduğunu ifade eden Baird, "Türkiye’nin AB’ye üyeliği, AB’ye son derece önemli yeni bir boyut katacaktır" dedi.

DostluÄŸa kadeh

/images/100/0x0/55ea6464f018fbb8f87cf2d8


Büyükelçi Baird, Kraliçe Elizabeth’in, gezisinde Türkiye’de gençlerle buluşma fırsatı elde ettiğini belirterek, Bursa’da, Türk ve İngiliz iş kadınları arasındaki işbirliğini geliştirme fırsatlarının öne çıktığını kaydetti. Baird, konuşmasını Türkiye ile İngiltere arasındaki dostluğa kadeh kaldırarak bitirdi. Resepsiyona, Dışişleri Ali Babacan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, İstanbul Valisi Muammer Güler, Rahmi Koç, Ömer Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Adnan Polat’ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Ayaküstü kraliçe makyajı

Kraliçe, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü karşıladıktan sonra, askeri bando her iki ülkenin milli marşlarını çalmak için hazırlanmaya başladı. Bu sırada Gül çiftinin arkasında ayakta durarak, törenin başlamasını bekleyen Kraliçe, çantasından hızlı bir şekilde kırmızı rujunu çıkarıp, makyajını tazelemeyi ihmal etmedi.
Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!