Uçağın kapısını açmak istedi

Güncelleme Tarihi:

Uçağın kapısını açmak istedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2011 11:13

THY'nin İstanbul Stokholm seferini yapan yolcu uçağındaki akli dengesi yerinde olmadığı sanılan bir kadının acil çıkış kapısını açmaya çalışması üzerine, uçak, havalandıktan bir süre sonra geri döndü.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan Stockholm’e gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalanan TK-1793 sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağında sarhoş olduğu belirlenen İsveçli kadın yolcunun acil çıkış kapısını açmak istemesi paniğe neden oldu.

Edinilen bilgilere göre THY’nin Yozgat adlı uçağında meydana gelen olay şöyle geliÅŸti; TK-1793 sefer sayılı uçak 126 yolcuyla Atatürk Havalimanı’ndan Ä°sveç’in baÅŸkenti Stockholm’e gitmek üzere saat 08.50’de havalandı. Uçakta bulunan yolculardan Ä°sveçli kadın bir yolcu çevresindeki yolcuları huzursuz edecek davranışlarda bulunmaya baÅŸladı. Acil çıkış kapısını açmaya çalışan sarhoÅŸ yolcu diÄŸer yolcular tarafından engellendi. Uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı UçuÅŸ Kontrol Kulesi ile görüşerek tekrar Ä°stanbul’a dönmek için iniÅŸ izni aldı. Uçak Bulgaristan üzerinden dönerek saat 10.30'da Atatürk Havalimanı’na indi. Adının Anita Watdersson (57) olduÄŸu öğrenilen kadın ifadesi alınmak üzere Dış Hatlar Büro AmirliÄŸi'ne götürüldü. Bu sırada kahkahalar atan Watdersson "Ben kahvemi içiyordum" dedi. Uçak ise bir süre sonra tekrar Stockholm'e havalandı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!