Uçağı denize düştü balıkçılar kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Uçağı denize düştü balıkçılar kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2003 01:57

Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle yargılanan Sedat Peker'in de içinde bulunduğu deniz uçağı, Şile Limanı'ndan havalanırken, sert rüzgar ve yüksek dalgalar nedeniyle sol kanadı üzerine yattı.

Pervaneleri parçalanan uçak kullanılmaz hale geldi. BonAir'in servis şirketi Jetser bünyesinde kurulan MarinAir'e ait Cessna Amfibik Caravan tipi uçaktaki 4 yolcu ve 3 kişilik mürettebat yetişen balıkçılarca kurtarıldı. Atatürk Havalimanı Batı 4 Apronu'ndan dün saat 10.30'da 3 personel 3 yolcuyla havalanan, şirketin sahibi Kaptan Pilot Ateş Hanibu, ikinci pilot Sertaç İğdir yönetimindeki TC-CAS kuyruk numaralı deniz uçağı, saat 12.30'da Şile'de liman önlerine indi.

Uçak, Şile'den de bir süredir Ağlayankaya mevkiindeki villasında kalan Sedat Peker'i alarak, saat 13.00'de Antalya'ya gitmek üzere kalkışa hazırlandı. Şile Limanı önlerinde kalkış için hızlanan 8 kişilik uçağın deniz üzerinde durmasını sağlayan ve float olarak adlandırılan botları ve gövde bağlantıları büyük bir dalganın gelmesiyle koptu. Bu sırada pervanesi de suya çarparak parçalanan uçak, sol kanadı üzerine yattı.

Kontrolünü kaybetmeyen Pilot Hanibu, uçak durduktan sonra yolcularını tahliye etti. Yolcular ve personel Mustafa Kibar adlı balıkçı tarafından motorla karaya çıkarıldı. Ağır hasar gören uçak Şile Belediyesi'nin cankurtaran botları tarafından Şile Limanı'na çekildi.

Peker, kazayla ilgili olarak Şile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi. Peker, gazetecilerin soruları üzerine ‘‘Düştük işte’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!