Üç süper öğrenci

Güncelleme Tarihi:

Üç süper öğrenci
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Üç Türk öğrenci, daha lise 3'üncü sınıfta okurken, başta Harvard olmak üzere Amerika'nın en önemli üniversitelerine kabul edildiler.

ABD'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Harvard'a İstanbul eski milletvekili ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu'nun oğlu Özel Koç Lisesi öğrencisi Bülent Kozlu alındı. Aynı lisenin diğer öğrencilerinden Berk Kapıcıoğlu Pennsylvania Üniversitesi'ne, Cem Bakır ise Brown Üniversitesi'ne çağrıldı.

Okulun birincisi

Harvard'a kabul edilen Bülent Kozlu aynı zamanda Özel Koç Lisesi'nin birincisi ve Onur Kurulu Başkanı. Başarısının sırlarını Hürriyet'e anlatan Kozlu, ‘‘Harvard'a kabul edilmemde, uzun ve planlı çalışmanın yanısıra, okul içi ve dışı aktivitelerim de rol oynadı. Okulda yabancı üniversite için bir form doldurdum. Yazma ve düşünsel kabiliyetimi ölçen bir kompozisyon da yazdım. Okul dışındaki tüm aktiviteleri ve öğretmenlerimin benim için yazdığı mektupları başvuru formuyla üniversiteye gönderdim ve kabul edildim’’ dedi.

Yapay zeka okuyacak

Dünyada 'yapay zeka' konusunda eğitim veren tek okul olan Pennsylvania Üniversitesi'ne kabul edilen Berk Kapıcıoğlu da lisenin en başarılı ilk 10 öğrencisi arasında yer alıyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan babası Prof.Dr. Sait Kapıcoğlu ve Doç.Dr. Zerrin Kapıcoğlu'nun çocukları olan Berk Kapıcıoğlu da arkadaşı Bülent Kozlu gibi birçok sosyal aktivitede yer almasında kabul edilmesinin büyük rolü olduğuna inanıyor.

Her biri birer zeka küpü

Bülent Kozlu , Harvard Üniversitesi'nde de Koç Lisesi'nde olduğu gibi başarılı olacağını söyledi. Kozlu'nun en büyük amacı ise, Harvard'da ekonomi, siyasi bilimler ya da felsefe alanlarından birinde eğitim almak. Berk Kapıcıoğlu ise Pennsylvania Üniversitesi'nde yapay zeka konusunda eğitim görecek. Bülent Kozlu ile arkadaşı Berk Kapıcıoğlu önümüzdeki Şubat ayında Lahey'deki en büyük Model BM Konferansı'nda başkanlık yapacak. Yanda resmi görülen Cem Bakır ise Brown Üniversitesi'ne gidecek ve ekonomi veya politika okuyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!