Üç Maymun'un sınavı 16 Mayıs'ta

Güncelleme Tarihi:

Üç Maymunun sınavı 16 Mayısta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 11:30

Nuri Bilge Ceylan; bu yıl 61'nci kez düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'ndeki sınavını vermeye hazırlanıyor. Festivalin yarışmalı bölümüne seçilen ÜçMaymun; 16 Mayıs'ta gösterilecek. Güzlü rakipleri arasından sıyrılmaya çalışan film; küçük zaafların büyük yalanlara dönüşerek parçaladığı bir ailenin öyküsünü anlatıyor.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANINI İZLEMEK İÇİN

Senaryosu Ebru Ceylan, Ercan Kesal ve Nuri Bilge Ceylan tarafından yazılan film sinema çevreleri tarafından yarışmada iddialı yapımlar arasında gösteriliyor.

Başrollerinde Yavuz Bingöl, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Sungar ve Ercan Kesal’ın yer aldığı film, aynı zamanda Nuri Bilge Ceylan sinemasının ses getirecek yapımlarından biri olmaya aday.

‘Üç Maymun’, Sean Penn’in başkanlığını yapacağı ve Sergio Castellitto, Natalie Portman, Alfonso Cuaron, Apichatpong Weerasethakul, Alexandra Maria Lara, Rachid Bouchareb’den oluşan jüri tarafından değerlendirilecek.


Ceylan’ın rakipleri arasında Clint Eastwood'un Changeling, Wim Wenders'ın The Palermo Shooting, Atom Egoyan'ın Adoration gibi güçlü yapımları var.
 
CEYLAN'IN CANNES MACERASI İLK DEĞİL

Haberin Devamı

Nuri Bilge Ceylan, 1995 yapımı 'Koza' adlı ilk kısa filmiyle Cannes'da yarışmaya seçilmişti. 2003 yılında 'Uzak' Jüri Büyük Ödülü ile erkek oyuncu ve 2006'da ise 'İklimler' ile Cannes Film Festivali Büyük Yarışma bölümüne katılıp Fibresci Ödülü’nü kazandı.  Ceylan, 'Üç Maymun'la üçüncü kez Altın Palmiye adayı olarak bir rekora imza atacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!