TV yayınını 1 saat kestiler

Güncelleme Tarihi:

TV yayınını 1 saat kestiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2016 04:16

15 Temmuz gecesi Vodafone Arena’ya helikopterle inen askerlerin rotası, Beşiktaş’taki Digiturk binası oldu. Askerler, binayı basarak yayını kesti. 1 saat sonra ise yedek merkez devreye girdi ve yayın tekrar başladı.

Haberin Devamı

DARBE girişiminin yaşandığı gece, Beşiktaş’ın İstanbul Dolmabahçe’deki stadı Vodafone Arena’ya helikopterle inen askerlerin planı belli oldu. 15 Temmuz gecesi stadyuma iniş yapan helikopterin buraya bıraktığı 8 subay ve 35 askeri öğrenci Beşiktaş’taki Digiturk binasına gitti. Saatler 03.47’yi gösterirken, 43 kişi binaya silah zoruyla girdi. O sırada Digiturk binasında 24 kişilik ekip çalışma halindeydi. Güvenliği etkisiz hale getiren darbecilerin hedefi yayın masasıydı. Ancak sistemin nasıl kapatılacağını çözemeyen darbeciler, ekipmanlara kurşun yağdırdı. Digiturk’un yayını 1 saat kesildi. Polis baskınından önce 3 kişinin kaçtığı Digiturk binasındaki güvenlik kameralarına da el konulduğu öğrenildi.

YEDEK MERKEZİMİZİN YERİ GİZLİ
DARBECİLERİN Digiturk binasındayken sürekli dışarıyla irtibat halinde olduğunu anlatan  Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal şunları söyledi: “Askerler TV yayınını kesti, ancak internet üzerinden izlemeler devam ediyordu. Bunu da dışarıdaki güçler askerlere söylüyordu. Sonra silah zoruyla internet yayınlarımızın olduğu noktaya gelip fiber optik kablolarımızı kestiler. Sabaha karşı saat 05.00’te tüm yayınlarımız durdu. İşte bu esnada Digiturk’ün yedek merkezi devreye girdi. Bu merkezin yerini söyleyemem. Kimsenin bilmediği bu merkezden tüm yayınlar tekrar başladı. Yayın kesildikten hemen sonra gelen polisler askerleri teslim olmaları için ikna etti ve başarılı oldular.” 

KATARLILAR AĞUSTOS AYINDA GELİYOR
3 YILDIR Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kontrolünde olan Digiturk, haziran ayı başında Katarlı beIN Media Grup’a satılmıştı. 1.2 milyar dolarlık satış işleminin tamamlanması için Katarlıların ağustos ayında Türkiye’ye gelmesi bekleniyordu. Katarlı yetkililerin yaşanan gelişmelerden haberdar edildiğini de belirten Ümit Önal, “Bu konuda hiçbir sorun yok. Katarlı ekip 3 Ağustos’ta Türkiye’ye gelecek. Hisse devir işlemleri ağustos ayı içerisinde tamamlanacak” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!