TV’den etkilenmiş

Güncelleme Tarihi:

TV’den etkilenmiş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Örgüt mensubu değilim

Elindeki silahın gerçek olmadığını, anlaşılmaması için sürekli pilotlara arkalarına dönmeyip önlerine bakmaları talimatını verdiğini kaydeden İhsan Akyüz, ‘‘Hiçbir terör örgütü mensubu değilim. Tamamen bu eylemimi başörtüsü için yaptım. Kimseye zarar vermeye niyetim yoktu. Ve eylemim sonunda hepsinden de helallik istedim. İsteklerim, türbanın serbest bırakılması, imam hatiplerin orta kısmının açılması, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da istifa etmesi şeklindeydi’’ dedi. Akyüz, işsiz kalınca ailesi tarafından dışlandığını ve bu yüzden ruhsal dengesinin bozulduğunu da ileri sürdü. Akyüz, ‘‘Ben inancı olan Müslümanım. 5 vakit namaz kılmam ama cumaları kaçırmam’’ dedi.

Türk Hava Yolları'nın pazartesi akşamı Ankara-İstanbul seferini yapan Seyhan Uçağı'nı 8 mürettebatı ve 75 yolcusuyla Trabzon'a kaçıran hava korsanı İhsan Akyüz tutuklandı. Türk Ceza Yasası'nın 384'üncü maddesi, 4'üncü fıkrası gereğince, 10 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan Akyüz, Trabzon Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Hava korsanı, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden, dün saat 11.30'da yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarıldı. 26 yaşındaki korsan, Cumhuriyet Savcısı Abdüllatif Yüksel tarafından ifadesi alındıktan sonra 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi.

Hakim Adalet Işık tarafından sorgulanan Akyüz, 1.5 sayfalık ifadesinde eylemi, türban yasağı ve imam hatip liselerinin orta kısmının kapatılmasından rahatsız olduğu için gerçekleştirdiğini söyledi. İfadesinde televizyon haberleri ve açıkoturumları izlediğini anlatan Akyüz, özellikle Avrasya Feribotu ile uçak kaçırılması haberlerinden etkilendiğini, türban ve Çeçenistan olayları nedeniyle kendisinde uçak kaçırma fikrinin oluştuğunu anlattı.

Akyüz, uçak biletini THY Çorum Şubesi'nden, oyuncak tabanca ile kasetçaları da Ankara Otogarı'ndan aldığını söylediği ifadesinde, şöyle dedi:

‘‘Uçağa binmeden tabancayı naylon torbaya koyup ayak bileğime sardım. Havalimanında güvenlik kontrolünden geçerken cihaz çaldı. Cebimdeki metal eşyaları boşalttım. Tekrar geçtim. Yine cihaz çalınca görevli yeniden uyardı. Üzerimde bir miktar daha bozuk para vardı. Onları da çıkardım. Bacağıma naylonla sardığım tabanca da plastik olduğu için üçüncü geçişimde cihaz çalmadı. O arada çok terledim.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!