Tutuksuz yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Tutuksuz yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan ve önceki gün gözaltına alınan YDP Genel Başkanı Hasan Celal Güzel, DGM'ce serbest bırakıldı. Saat 13.10'da Ankara Adliyesi'ne getirilen ve adli tabiplikte kontrolden geçirilen Güzel, 13.30'da DGM'ye götürüldü. Güzel'in ifadesini alan DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, ‘‘Devlet sırlarını ifşa'' fiilini düzenleyen TCK'nın 136/1 maddesi uyarınca 5 yıldan az olmamak üzere ağır hapisle cezalandırılması istemiyle mahkemeye sevketti. Nöbetçi 1 No'lu DGM'de, Hâkim Tanju Güvendiren tarafından sorgulanan Güzel, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DEMOKRAT GÜZEL

Güzel'e destek vermek amacıyla ANAP'tan Cemil Çiçek, RP'den Abdullah Gül, Abdülkadir Aksu, Mustafa Kamalak, Ömer Vehbi Hatioğlu, Mustafa Baş, Zeki Ergezen, Bülent Arınç, DYP'den Ayvaz Gökdemir, Saffet Arıkan Bedük, Bekir Aksoy, Necati Çetinkaya, BBP'den Orhan Kavuncu, ve Ökkeş Şendiller ile Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu da DGM'ye gelerek bilgi aldılar. Güzel, "Bu millet seninle gurur duyuyor", "Demokrat Güzel" sloganları ile DGM'ye getirildi. Adliye'de iki saatten fazla kalan Güzel, önceki gün yanlış bir uygulama ile gözaltına alındığını kaydetti. "Ancak bugün DGM Savcılığı'na verdiğim ifadeden sonra sorgu hakimliğinin kararı üzerine tahliye edilmiş bulunuyorum. Türkiye'de hâlâ hukunun işlemekte oluşundan memnuniyetimi dile getirmek istiyorum" dedi.

Güzel'i sorgulayan polis kalpten öldü

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınan YDP Genel Başkanı Hasan Celal Güzel'i ifadesini alan ekibin başındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Abdurrahman Toygar, kalp krizi geçirerek öldü. Toygar, Güzel'in gözaltına alındığı önceki gün saat 01.00'e kadar Terörle Mücadele Şubesi'nde kaldıktan sonra geceyarısı evine gitti. Evine geldikten yaklaşık 1 saat kadar sonra kalp krizi geçiren Toygar, hastaneye kaldırılırken öldü. Toygar'ın cenazesi Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde dün düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Afyon'a gönderildi. Bu arada Güzel ise Toygar'ın kendisini sorgulamasını takiben gittiği evinde kalp krizi geçirdiği bilgilerinin doğru olmadığını belirtti. Güzel, Toygar'ın dostu olduğunu ve önceki gün 18.00'de kendisine ziyarete geldiğini, bir saat kaldıktan sonra ayrıldığını belirtti. Güzel, emniyette sorgulanmadığını, sadece yazılı ifade verdiğini kaydetti. Uzun yıllar Ankara Emniyeti İstihbarat Müdürlüğü yapan Toygar, 2 yıldır Terörle Mücadele ve Güvenlik Şubelerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!