TÜRSAB-Diyanet hac kavgası

Güncelleme Tarihi:

TÜRSAB-Diyanet hac kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hac konusunda haksız rekabette bulunduğunu öne sürerek, ticareti bırakması gerektiğini söyledi. Ulusoy, ‘‘Diyanet dinle uğraşsın. Ticaretle değil. Hacca gitmek için başvuruda bulunan 121 bin adayın kayıtlarını Diyanet İşleri Başkanlığı bizlere de versin. Camilerde reklama gerek yok. Bizlere bu kişilerin kimlik disketleri verilmezse müftüler, müftülükler ve Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında mahkemelere ve haksız rekabet için Rekabet Kurulu'na başvuracağız’’ dedi. Ulusoy, Diyanet'in bu işi kendilerine bırakması halinde, organizasyonu, ilan edilen fiyattan yüzde 15 daha ucuza gerçekleştireceklerini söyledi.

DELİ DUMRUL GİBİ OLDUK

Başaran Ulusoy, ‘‘Bu yıl Hac ve Umre Kararnamesi Hükümleri'ne göre hac yapılacak. Vatandaşın, rahat, kaliteli ve ucuz hizmet alması için Diyanet ticareti bize bıraksın. Hacca gidecek adayların listeleri Diyanet'te. Biz kimi götüreceğimizi bilmiyoruz. Deli dumrul gibi dolanıyoruz. Diyanet İşleri Teşkilat Kanunu'nda bu yok. Hükümeti ve vakıflardan sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova'yı bu konuda göreve çağırıyoruz’’ dedi.

Diyanet'in, 70 bin olan hac kotasını 20-25 bin daha artırmak için girişimlerde bulunduğunu da söyleyen Ulusoy, bu işin kendileri tarafından yapılması halinde Türkiye'ye konulan kotanın kaldırılacağını iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!