Türkü ana uÄŸurlandı

Güncelleme Tarihi:

Türkü ana uğurlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 00:00

Türkü Ana olarak bilinen Zehra Bilir'in cenazesi dün Zincirlikuyu Camii'nde yapılan merasimden sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Türk Halk Müziği'nin en ünlü seslerinden Zehra Bilir'i son yolculuğunda sanatçı dostları yalnız bıraktılar. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı cenaze töreninde Zehra Bilir'in oğlu Ergün Bilir ve eşi Ayşe Bilir, torunlari Ali ve Rengin Bilir, TRT kurumunda birlikte çalıştıkları Alaeddin Palandöken ve Ali Gürlü dıyında sanat camiasından sadece Müjdat Gezen bulunuyordu.

Türkü ana uğurlandı
ANNESÄ°NÄ°N VASÄ°YETÄ° 1,5 YILDIR HAZIRMIÅž
Cenaze sırasında bir konuşma yapan Ergün Bilir " Perşembe akşamı 9'a 20 kala annem hayatını kaybetti. Ölümünden 10 dakika önce çikolata pasta istemişti, tatlıyı severdi. Bana yarın sabah erken görüşelim dedi ve çıktım. Tüm hastabakıcıları yanına çağırmış ve beraber türkü okuyalım" demiş. Daha sonra Tiridine BAndım'ı okutmuş bu benim en bilinen şarkım diye. Daha sonra herkesi dışarı çıkarmış ve yanında tek bir hasta bakıcı bırakmış. Ona elimi tut ve eğil kulağına birşey söyleyeceğim. Öleceğim yanımda biri olsun istedim demiş ve Kelime-i şehadet getirip Allah'a Ismarladık diyerek yaşama veda etmi. Beni annemin cebinden aradılar, 10 dakika önce çıkmıştım, duyunca fena oldum. Küçükçamlıcada bir huzurevinde kalıyordu. Annemin mezarına serpmek için Arapgirden toprak getirtildi. Annem milliyetçi bir insandı . Son arzusu çiçek gönderilmemesi ve gelirin Arapgir Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne bağışlanmasıydı ama vakıf olmadığı için gerçekleştiremedik. Malatya Eğitim Vakfı'na bağışladık" dedi.
ZEKÄ° MÃœREN NE Ä°SE ZEHRA BÄ°LÄ°R DE O Ä°DÄ°
Bilir, cenazenin geç kaldırılmasının sebebini ise "Cuma günü yer aradık, haftasonu işlemlerle uğraştık ve Arapgir'den gelecekleri bekledik. Zincirlikuyu'dan yer bulamıyorduk. Nimet Çubukçu huzurevi konusunda olduğu gibi mezar yerini bulmamıza yardım etti" olarak açıkladı. İstanbul Radyosu'nun en eski sanatçılarından Alaeddin Palandöken, "Zeki Müren neyse, Zehra Bilir aynısıydı. İkisi de halkı peşinden sürükledi." dedi.
MÃœJDAT GEZEN BABAMLA 100 METRE BÄ°RLÄ°KTE YATACAKLAR
Cenazeyi omuzlarında taşıyan Müjdat Gezen ise, "Zehra Abla baba dostumdu. İstanbul Radyosu'nda uzun süre babamla birlikte çalışmışlardı. Türk Halk Müziği silk ve büyük bir sanatçısını kaybetti.. Cenazeye katılımın az olmasının sebebi ölüm ilanı verilmemiş olması olabilir, ayrıca İstanbul dışında insanlar da var. Ben de şehir dışındaydım, cenaze için geldim. Üzüntülüyüm, özellikle son 10 yılda her gün görüştüğüm, akrabadan öte bir insanı kaybettim. Babamla 100 metre arayla gömüldüler. İkisini de ziyaret edeceğim" diye konuştu.

Â

Türkü ana uğurlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!