Türkler serbest

Güncelleme Tarihi:

Türkler serbest
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2004 01:15

Irak'ta kaçırılan 6 Türk serbest bırakıldı. TIR şoförü Bülent Yanık’ın da serbest bırakıldığı açıklandı.

Haberin Devamı

Geçen hafta kaçırılan Türk Iraklı direnişçilerin kalesi sayılan Felluce’de geçen hafta kaçırılan 6 Türk, Ankara’nın ve bağlı oldukları Ser-Ka Şirketi’nin yoğun temasları sonrasında serbest bırakıldı. TIR şoförü Bülent Yanık'ın da (36) serbest bırakıldığı açıklandı.

Adının açıklanmasını istemeyen arabulucu, rehinelerin, kaçıranlara yakın kişilerle yapılan görüşmeler sonunda serbest bırakıldığını belirtti.

Irak’ta geçen hafta Sünni direnişinin kalesi Felluce’de kaçırılan 6 Türk dün serbest bırakıldı. Şirketlerinin Musul’daki şantiyesinde 700 işçi tarafından sevinç gösterileri ve Türk bayraklarıyla karşılanan işçiler, Türkiye’ye doğru yola çıktılar.

Rehinelerin serbest bırakılmasında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin ve Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin çabalarının büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Kaçırılan Türkler, merkezi Adana’da bulunan Adalılar A.Ş. bünyesindeki Ser-Ka Limited Şirketi’nin çalışanlarıydılar. Konuyla ilgili olarak Ser-Ka şirketinin sahiplerinden Serdar Adalı, ‘Şirketimizde çalışan 7 kişi kaçırılmıştı. İdare Müdürümüz Adnan Azizoğlu, ertesi gün bırakılmıştı. 6 arkadaşımızı da dün teslim alarak bu işi sona erdirdik’ dedi.

FİDYE ÖDENMEDİ

Serdar Adalı, ‘Şirket yetkililerimiz arkadaşlarımızı teslim aldı. 6 arkadaşımızın serbest bırakılması için Iraklı büyük aileler aracılığıyla uğraştık. Onların, arkadaşlarımızın serbest kalmasında çok yardımları oldu. Direnişçilerin bir talepleri olmadı. Sağlık durumları gayet iyi’ dedi. Serbest bırakma haberi, kaçırılanların aileleri sevince boğdu. Serdar Adalı, 2 gün önce yaptığı açıklamada, ‘Felluce civarında aldığımız işlerimizle ilgili sözleşmeleri iptal etmeyi düşünüyoruz’ açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamanın da serbest bırakma kararında etkili olduğu düşünülüyor.

ÜÇ REHİNENİN KELLESİNİ UÇURDULAR

Irak'ta direnişçiler, bir Lübnan vatandaşıyla iki Iraklı çalışma arkadaşının kellesini uçurarak öldürdü, 4 Lübnanlıyı da rehin tutuyor.

Lübnanlı Hüseyin Ali Elyan ile iki Iraklının cesetlerinin, birkaç gün önce Irak’ın Felluce ile Ramadi kenti arasındaki yolda bulunduğu bildirildi.

Lübnanlı rehinelerden biri olan Roger el Hadad’ın serbest bırakıldığı, 20 gün önce kaçırılan en az 4 Lübnanlının ise halen rehin tutulduğu belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!