Türkiye'ye dört ton fildişi kaçıracaklardı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeye dört ton fildişi kaçıracaklardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 08:10

Kenya’nın güneydoğusundaki Mombasa limanında, kaçak yollarla Türkiye’ye gönderilmek üzere hazırlanmış dört ton fildişi ele geçirildi. Susam paketlerinin içinde kaçırılmaya çalışılan fildişlerinin alıcısının Türk bir şirket olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

İspanyol EFE ajansının Kenya yetkilerinden elde ettiği bilgilere göre, dün limandaki konteynerlerde yapılan aramalarda susam paketlerine gizlenmiş yaklaşık iki ton ağırlığında 686 parça fildişi bulundu. Diğer iki tonun ise geçen cuma günü ele geçirildiği açıklandı.

Fildişlerinin demiryolu ile Uganda’dan Kenya’ya giriş yaptığını ve Türkiye’deki bir firmaya teslim edilmek üzere burada bekletildiğini vurgulayan yetkililer, DNA testi yapıldıktan sonra bu fildişlerin hangi yöreden getirildiğini tespit edeceklerini belirtti.

Kenya’da radyo Capital FM’e açıklamalarda bulunan Arthur Tudor adlı bir yetkili, kaçak fil avcılığına karşı savaş açtıklarını belirterek, bu ticaretin engellenmesi için her yola başvuracaklarını söyledi.

Tudor, geçen Temmuz ayında da bu kez Malezya’ya gönderilmek üzere üç ton fildişi ele geçirdiklerini belirterek, fildişi tozunun bazı Asya ülkelerinde ilaç yapımında kullanıldığını hatırlattı.

Haberin Devamı

PANGOLİN DERİSİ DE BULUNDU

Türkiye'ye ulaştırılmaya çalışılan konteynerlerde yapılan aramada ayrıca 500 kilonun üzerinde kaçak pangolin derisi bulundu. Pandolin derisi de aksesuar üretiminde ve ilaç yapımında kullanılıyor.

BAKMADAN GEÇME!