Türkiye'nin ilk gergedanı Darıca'da

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk gergedanı Darıcada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2015 08:17

Asya Kıtası'nın en büyük, Türkiye’nin de ilk gergedanı Kocaeli’nin Darıca İlçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı'na getirildi. Yaklaşık 200 saatlik bir yolcuğun ardından Darıca'ya ulaşan Samir adlı erkek gergedan 7 yaşında. Parkın genel müdürü Yücel Yılmaz, "Yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’lik bir masraftan sonra bu duyguyu yaşadık. Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun diyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz, “Türkiye’nin ilk gergedanı Samir’i parkımıza yerleştirdik. Yaklaşık 2 yıllık bir çalışmanın sonucunda ve altı yedi günlük bir yolculuk sonucunda parkımıza ulaştı. 7 yaşında Hint Gergedanı, diğer bir ismi Zırhlı Gergedan. 40 yaşına kadar yaşayabiliyorlar. Nisan ya da Mayıs ayında da inşallah dişisini getirmiş olacağız. Diğer gergedanlardan farkı, derisinin yapısı ve tek boynuzlu oluşu” dedi.

Türkiyenin ilk gergedanı Darıcada


Yılmaz, “Özel hazırladığımız yemler, meyve, yulaf gibi otlarla beslenecek. Yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’lik bir masraftan sonra bu duyguyu yaşadık. Bütün Türkiye’ye hayırlı olsun diyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gergedan’ın yaşam alanı hakkında bilgi veren Yılmaz, “3 tonun üzerinde bir ağırlığı var, yaşam alanı da ona göre yapıldı. Doğalgazlı ısıtma var, 20 ile 30 derece arasında bir ısıda olması gerekiyor” dedi.

Türkiyenin ilk gergedanı Darıcada


Gergedanın beslenme şekli ile de bilgi veren Yücel Yılmaz, “Meyve, elma ve özellikle havucu çok seviyor. Günde 15 kilogram hazır yem, 10 kilogram meyve, 10 kilo yonca ve 7-8 dal ağaç ve yaprak ile besleniyor” dedi. Uzun bir yolculuk sonrasında gergedanı Darıca’ya getiren Hollanda’lı tır şoförü Dominique Van Wijk, “Yemlerini verdim. Yolculuk çok güzel çekti. Samir çok özel bir hayvan” şeklinde konuştu.

Türkiyenin ilk gergedanı Darıcada


Yolculuk hakkında da bilgi veren Wijk, “Yolculuğumuz İskoçya’dan başladı. Gemiyle Hollanda’ya geçtik. Almanya üzerinden Avusturya ve İtalya’ya gittik. İtalya’dan gemi ile Yunanistan’a geçtik ve Türkiye’ye geldik” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!