Türkiye'nin gündemi Gezi Parkı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin gündemi Gezi Parkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:02

Türkiye sabaha Taksim Meydanı'ndaki polis müdahalesi ve operasyon hakkında Twitter'dan bilgi veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun tweetleri ile uyandı. İlerleyen saatlerde Mutlu'nun düzenlediği basın toplantısındaki kürsünün görüntüsü adeta Türkiye'nin günlerdir en önemli konusu olan Gezi'nin özeti gibiydi.

Haberin Devamı

Taksim Meydanı’na sabahın erken saatlerinde çok sayıda polisle müdahale edildi. Müdahalede AKM ve Atatürk Anıtı'ndaki parti bayrakları ve flamalar söküldü. Yapılan polis müdahalesi sırasında aniden ortaya çıkan ve molotoflu saldırı gerçekleştiren bazı kişiler dikkat çekti. Tansiyon öğlen saatlerine doğru yükselse de Gezi Parkı içindeki protestocular sakinliklerini korudu.

Operasyonla birlike gelişmeler hakkında yer yer Twitter'dan bilgi veren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 10.45 sularında basın toplantısı düzenledi. Bu sırada Mutlu'nun konuşma yapması için hazırlanan kürsü adeta her şeyi anlatıyordu. 15 gündür Türkiye'nin gündemini oluşturan Gezi Parkı protestolarıyla ilgili basın açıklaması için hazırlanan kürsüde alışılagelmişin dışında onlarca mikrofon vardı.

Haberin Devamı

Gazetecilerin karşısa geçen Mutlu, şunları söyledi: Emniyet birimlerimiz tarafında bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmanın hedefi meydana çıkıldığı andan itibaren kamuoyuyla net bir şekilde paylaşılmış, sınırları kapsamı konusunda detaylı bir şekilde paylaşılmıştır. Bu paylaşımlarda ifade edildiği gibi, gezi parkı ile ilgili orada bulunan insanlara gençlere yönelik müdahalenin olmayacağı Taksim’e yönelik de herhangi bir müdahale yaklaşımı içerisinde bulunmadığımızı ifade ettik. Şu ana kadar gayretlerimizi yoğun bir şekilde sürdürdük. Gerek Atatürk Anıtı ve AKM ile alan etrafında bulunan önemli miktardaki materyaller toplandı. Bu çalışmalar yapılırken herkesin gördüğü gibi bu çalışmasını yürütmeye çalışan emniyet mensuplarıyla bazı münferit grupların, kişisel çatışmaya girmek istedikleri ve bu çerçevede polisimizle yer yer çatıştıkları görüldü.

Bu marjinal grupların şu an itibariyle amaçlamış oldukları daha büyük çatışma ortamına fırsat verilmedi. Şu anda Taksim Meydanı’nda kontrollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz. Bu Kültür merkezimiz ve Atatürk Anıtı’nın yeniden üzerlerine çıkılarak kuşatılmaması yönünde bir bekleyiştir" dedi.

Haberin Devamı

İşte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun açıklama yaptığı o kürsü.
Türkiyenin gündemi Gezi Parkı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!