Türkiye'den önce dünya tanıdı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyeden önce dünya tanıdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2014 10:20

Onları Türkiye tanımadan önce dünya tanıdı...

Haberin Devamı

Sinema ya da TV dünyasında genellikle terzi olurdu. Önce Türkiye'de tanınırlar. Daha sonra da dünyaya açılmaya çalışırlardı. Ama bu kural bozuldu.Çoğu zaten Türkiye dışında, ailelerinin yıllar önce çeşitli sebeplerle gittiği ülkelerde dünyaya geldi.

Türkiye'deki pek çok kişi de isimlerini yaşadıkları ülkelerde kazandıkları ünden sonra duydu. Bazıları kariyerlerini Türkiye'de sürdürdü, bazıları da Hollywood'a kadar uzandı.

İşte kendilerini mesleki anlamda yurtdışında da kabul ettiren Türk oyuncular...

Sibel Kekilli, Almanya'da çalışan bir işçi ailesinin kızı , yönetmen Fatih Akın tarafından keşfedilinceye kadar bambaşka bir hayat sürdürüyordu. İlk başrolünü üstlendiği Duvara Karşı hayatında bir dönüm noktası oldu.Sonunda bu yol
Hollywood'a kadar uzandı. Kekilli, sadece ABD'nin değil dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri olan Game of Thrones'un kadrosuna konuk oyuncu olarak girdi. Ama sonra beğenilince kadroda kalmaya devam etti.Kekilli, dizide Shae adlı karaktere hayat veriyor.

Kekilli'nin ardından bir haber daha geldi. Bu kez Ayşe Tezel, yine çok izlenen bir dizi olan Spartacus'un kadrosunda yer aldı.Yarı Türk yarı Yeni Zelandalı olan Tezel, bu dizide Canthara adlı köleyi canlandırdı.Spartacus kadrosunda uzun süre kalmadı ama ardından geçen yıl içinde The Blue Rose, Black Dog gibi dizilerde kamera karşısına geçti.

Adını Türkiye'den önce yurtdışında duyuran genç kuşak oyunculardan biri de Dilan Gwyn.İsveç doğumlu Türk oyuncu Dilan Gwyn, sonunda Hollywood’un da dikkatini çekti.Gwyn, “DaVinci’s Demons” dizisinin kadrosuna katıldı.

Son dönemin ekran yıldızlarından biri Kerem Bursin.İstanbul'da doğan Bursin, babasının mesleği nedeniyle dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşadı. Kariyerine de AB'de başladı.Sharktopus adlı dizide Andy karakterini canlandırdı. Daha sonra başka dizilerde de oynadı. Türkiye'de tanınması ise Güneşi Beklerken adlı diziyle oldu.

Özgür Teke'nin öyküsü ise bambaşka. Bir dönem Trabzonspor'un Paf takımında futbol oynadı. Sakatlanması ise hayatının dönem noktası oldu. Önce New York Film Akademisi’nde sinema eğitimi aldı.Gossip Girl dizisinin bir bölümünde konuk oyuncu olarak yer alan Teke, son olarak Liam Neeson ile Julianne Moore'un başrolünü üstlendiği Non Stop adlı filmde de oynadı.

Türk bir baba ile Alman bir annenin oğlu olan Erdoğan Atalay da adını Almanya'da yayınlanan Kobra Takibi adlı diziyle duyurdu.Hamburg'da oyunculuk eğitimi gören Atalay, diziye ilk bölümünün yayınlandığı 1996 yılında katıldı.Dizi 18 yıldır devam ediyor. Kobra Takibi bir dönem Türkiye'de de gösterilmişti.

Jale Arıkan da 6 yaşında ailesiyle birlikte Almanya'ya gitti.

Lale Yavaş da İsviçre'de dünyaya geldi ve kariyerine de orada başladı. Bern Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi Müzik ve Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra Alles Wird Gut, Ben İsviçreli Bir Bankacıydım ve Imbissness adlı filmlerde rol aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!