Türkiye'de soğuk savaş

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede soğuk savaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 13:22

Türkiye kar esareti altına girdi. Afyon'da, Bolu'da birçok araç mahsur kaldı. Tunceli de kar esaretinden nasibini alan iller arasında. Tunceli-Erzincan karayolu da çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı. Ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Haberin Devamı

Tunceli'de kar yağışı, tipi ve çığ, ulaşımda aksamalara yol açtı. Çığ düşmesi sonucu dün ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan karayolu, yaklaşık 20 saat ulaşıma kapalı kaldı. Karayolunun 22-50. kilometreleri arasında 20 ayrı noktada düşen çığlar nedeniyle bölgede mahsur kalan yaklaşık 30 araç, karayolları ekiplerinin yoğun çabaları sonucu kurtarıldı. 

TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLU'NDAN GÖRÜNTÜLER/ WEB TV

MUHABİRLER DE MAHSUR KALDI 

Tunceli-Erzincan karayolunun 45. kilometresinde çığ düşmesi sonucu bazı araçların mahsur kaldığı bilgisini alarak dün öğleden sonra haber takibi için bölgeye giden Anadolu Ajansı muhabiri Haydar Toprakçı ve Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir de mahsur kaldı. 

TUNCELİ ERZİNCAN YOLU ULAŞIMA KAPANDI / Foto Galeri 

Araçlarının önüne ve arkasına çığ düşmesi sonucu dün saat 17.30'dan itibaren bölgede mahsur kalan Toprakçı ve Demir, karayolları ekiplerince saat 02.30'da kurtarıldıktan sonra Tunceli'ye doğru yola çıktı. Karayolları iş makineleri öncülüğünde Tunceli'ye doğru dönüşe geçen, bir yolcu otobüsü ve 30'a yakın binek araçtan oluşan konvoyun önüne, Tunceli-Erzincan karayolunun 25. kilometresinde iki ayrı noktada yeniden çığ düştü. Yüksekliği 8-10 metreyi, genişliği ise 350-400 metreyi bulan çığlar, karayolları ekiplerin yaklaşık 7 saat süren yoğun çalışmasının ardından kaldırıldı. Tunceli-Erzincan karayolunda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Haberin Devamı

SAKARYA VE DÜZCE'DEN KAR MANZARALARI - Foto Galeri

Karayolları 86. Şube Şefi Aydoğan Ergün, Tunceli-Erzincan karayolunun 22-50. kilometreleri arasında bir gecede 8'i büyük olmak üzere irili ufaklı toplam 20 çığ düştüğünü ifade ederek, “Dün, Tunceli-Erzincan karayolunun Kırmızı köprü mevkisinde çığ düşmesi nedeniyle araçların mahsur kaldığını öğrenince 3 iş makinesiyle Kırmızı köprü bölgesindeki çığlara müdahale etmek için yola çıktık. Yoldaki çığlara müdahale ederek araçları kurtardık. Daha sonra gelen araçlarla konvoy yaparak Tunceli'ye doğru yola çıktık. Yolda 8'i büyük olmak üzere 20'nin üzerinde çığ vardı” dedi. 

Haberin Devamı

Haber takibi için bölgeye giden ve kendisi de mahsur kalan Doğan Haber Ajansı muhabiri Ferit Demir de karayolları ekiplerinin mahsur kalan araçları kurtarmaya gittiklerini, kendilerinin de onları onları görüntülemek için yola çıktığını, bir tünelin içinde mahsur kaldıklarını anlattı.

BOLU DAĞI KARA TESLİM / FOTO GALERİ

BOLU DAĞI'NDA KAR ULAŞIMI FELÇ ETTİ

ONLARCA ARAÇ YOLLARDA MAHSUR KALDI / WEB TV
         
MUŞ'TA 20 ARACIN İÇİNDEKİLERE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Muş Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu, Muş-Kulp İl sınırında mahsur kalan 20 araçtaki vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

Ömeroğlu, zorlu bir gece geçirdiklerini, gece sabaha kadar ekiplerin Muş-Kulp karayolu Kozma dağında mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya yönelik çalışma yaptıklarını belirtti.

MUŞ'TA 360 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI / FOTO GALERİ

Dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Muş-Kulp Karayolu Kozma dağı Yörecik köy mevkisinde 2 kez çığ düştüğünü ifade eden Ömeroğlu, şunları söyledi: “Bölgede çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçların içinde bulunan vatandaşları kurtarmak için çabamız sabaha kadar sürdü. Tatvan ve Muş Devlet Su İşleri Teknik (DSİ) Şube Müdürlüğünden takviye ekibi istedik. Şu ana kadar araç içinde bulunan 80 vatandaşımızı kurtardık. Vatandaşımızın bir kısmı ise değişik olanaklarla kurtuldu. Yaklaşık 20 aracın Muş-Kulp İl sınırında mahsur kaldığı ihbarını aldık. Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz.”

Kar yağışının bugün aralıklarla devam edeceğini tahmin ettiklerini belirten Muş Meteoroloji Şube Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığı 1 metre 45 santim olarak ölçüldüğünü, ancak yüksek kesimlerde fırtınanın etkisi ile yer yer 5-6 metreye ulaştığını söylediler.

Hava sıcaklığının artacağını belirten yetkililer, eğimli ve yamaçlı bölgelerde kesinlikle çığ tehlikesi bulunduğunu, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Öteyandan Muş'ta dün öğlenden sonra etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 360 köy yolu ulaşıma kapandı.

BOLU DAĞI'NDA KURTARMA OPERASYONU

Tahminlere göre, yoğun kar yağışları yarın etkisini kaybedecek.  

Haberin Devamı

ANKARA-KONYA YHT HATTINDA SEFERLERE ARA VERİLDİ

Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında  devam eden yoğun tipi ve fırtına nedeniyle YHT seferlerine ara verildiği  bildirildi.

Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,  Ankara-Konya YHT hattının bazı bölümlerinde yoğun tipi ve fırtınanın etkili  olduğu belirtilerek, şu bilgiler verildi:

TEK ŞERİTTEN ULAŞIM SAĞLANDI / WEB TV

“Bazı yerlerde 3 metreye varan kar birikintileri nedeniyle Ankara-Konya  YHT seferlerinin bir kısmına geçici olarak ara verildi. YHT setleri önünden giden  kılavuz araçların Polatlı-Bozdağ arasına yönelik verdiği raporlar doğrultusunda,  sefer emniyetini riske etmemek için Ankara-Konya arasında sefer yapmakta olan  saat 21.15'teki YHT servisi Ankara'ya güvenli şekilde geri getirildi. Ankara  Garına geri getirilen yolcuların tren dışı olumsuz doğa koşullarından  etkilenmemesi için azami özen gösteriliyor.”

Hatta yol açma çalışmalarının halen devam ettiği bilgisine yer verilen  açıklamada, olumsuzluktan Ankara-Eskişehir YHT seferlerinin ise etkilenmediği  bildirildi.

SICAKLIK ARTACAK

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI / FOTO GALERİ

Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, Marmara'da 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

Samsun'da akşam saatlerinde başlayan kar  yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Samsun-Ankara Karayolunda yağış nedeniyle  aksamalar yaşanıyor.

BAYBURT'TA DA YOLLAR KAPANDI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Bölgede akşam saatlerinde etkili  olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Samsun-Ankara Karayolunda seyreden  araçlar yağış nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kayan araçlar nedeniyle kapanan yoldatrafik güçlükle ilerliyor.

Bölgede karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması yaparken,  trafik ekipleri ise yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında önlem almaya  çalışıyor.
         
KAZALAR TRAFİĞİ KAPADI
         
Yoğun kar yağışı nedeniyle Çakallı yöresinde aralarında Çorumspor'un U  14-15 futbol takımlarını taşıyan otobüsünde bulunduğu 8 araç zincirleme kazaya  karıştı.

Çorumspor'un U14-15 takımlarını  Rize'de oynanacak karşılaşmaya götürmek üzere yola çıkan otobüste 35 kişinin  bulunduğu öğrenildi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafelerinde azalma, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ / WEB TV

BUZLANMA VE DON UYARISI

Akdeniz kıyıları dışında, Ege kıyılarında hafif, ülkemiz genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ERCİYES YOLU TİPİDEN KAPANDI

Kayseri'de yoğun kar yağışı nedeniyle 200’ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 25 santime ulaştı.

Erciyes'te düzenlenecek olan 2023 Türkiye Vizyonunda  Kayseri Turizmi toplantısı yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle şehir merkezine alındı.

Ancak bugün ve yarın yapılması plananlan kar festivali etkinliklerinin programında bir değişikliğe gidilmedi, festival Erciyes'te yapılacak.

İSTANBUL'DA ONLARCA ARAÇ YOLDA KALDI / WEB TV 

 
İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL

Bu arada, Kayseri kent merkezinde kar kalınlığı 25 santime ulaştı. 203 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji uzmanları, bölgede kar yağışının gece yarısına kadar sürmesinin beklendiğini açıkladı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

EĞİTİME KAR TATİLİ

 

Bazı il ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

 

İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler:

Niğde

Adıyaman
Bursa'nın Büyükorhan, Keles ve Orhaneli ilçeleri
Konya'nın Beyşehir ve Doğanhisar ilçe merkez, belde ve köylerinde
Karaman'ın Başyayla ilçesinde

Kütahya'nın Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde

Sivas merkeze bağlı belde ve köyler

Nevşehir’in Acıgöl, Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1 gün ara

Çankırı ve Yozgat’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi  

Kırşehir’in Çicekdağı İlçesinde, ilköğretim ve liseler kötü hava koşulları nedeniyle bir gün tatil edildi.

KONYA'DA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ / WEB TV


BURSA'DAN KAR MANZARALARI

 

KIRIKKALE’DE YÜZLERCE ARAÇ 8 SAAT, MAHSUR KALDI

Kar ve tipi nedeniyle Kırıkkale-Samsun ve Sivas Karayolu’nda dün geceden bu yana yüzlerce araçta bulunanlar 8 saat yolda mahsur kaldı. Karayolunda çok sayıda zincirleme trafik kazası meydana geldi, 27 kişi yaralandı. Yolda trafiği düzenleyen polis memuru Mustafa Demirbaş’a çarparak şehit olmasına neden olan kamyon ve şoförü henüz bulunamadı.

KIRIKKALE'DE DE KAZA / Foto Galeri

Kırıkkale-Samsun ve Sivas karayolu dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle 8 saat boyunca trafiğe kapandı. Yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Çok sayıda zincirleme trafik kazasının da meydana geldiği yolda kalan araçlar sabah saatlerinden itibaren çekicilerle kaldırılmaya başlandı. Karayolunu açma çalışmaları devam ederken, ulaşım tali yollardan sağlanıyor.

27 KİŞİ YARALANDI

Kırıkkale-Samsun ve Sivas karayolunda gece ve sabaha karşı çok sayıda zincirleme trafik kazaları da meydana geldi. Kazalarda 27 kişi yaralandı. Yolda trafiği düzenleyen polis memuru Mustafa Demirbaş’a çarparak şehit olmasına neden olan kamyon ve sürücüsü ise bulunamadı. Kırıkkale Bölge Trafik Müdürlüğünde görevli polis memuru Demirbaş’ın cenazesi otopsisi yapılmak üzere Ankara Keçirören Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Demirbaş’a çarpan kamyonun bulunması için ise çalışmalar sürdürülüyor.

KARDA MAHSUR KALAN ÖĞRETMENLER SULAMA KANALINDAN KURTARILDI / WEB TV

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!