Türkiye'de internet konferansı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede internet konferansı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2006 10:28

Türkiye'de internetle ilgili grupları bir araya getirerek, interneti tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tanıştırmak, toplumsal verimliliği artırmak, toplumun dikkatini çekmek amacıyla düzenlenen "Türkiye’de İnternet" isimli konferans 21-23 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) yapılan açıklamada, bu yıl onbirincisi düzenlenecek olan konferansın açılış konuşmalarını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türksat Genel Müdürü Osman Dur, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Turhan Menteş, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici'nin yapacağı kaydedildi. Açıklamada, konferansın İnternet Teknolojileri Derneği, TOBB ETÜ, Microsoft, Türksat işbirliğiyle düzenlendiği belirtildi.

Konferansın bütün bilgisayar ve teknoloji meraklılarına açık olduğuna işaret edilen açıklamada, "Bilgi Toplumuna Doğru" sloganıyla internet ve toplum temalı konferansın, 1995’ten beri her yıl ulusal bir etkinlik olarak düzenlendiği belirtildi.

Konferansın ana konularını ise, "Bilgi toplumu stratejisi, serbestleşme ve regülasyon, mobil teknoloji ve uygulamalar, e-devlet uygulamaları, dünyada ve bizde internet altyapısı, internet ve medikal bilişim, yeni internet teknolojileri, e-Türkiye, e-devlet, e-dönüşüm, e-tarım, e-sağlık, e-çevre, e-ulaşım, e-ticaret, e-iş ve yeni ekonomi, Türkiye’de internetin yapılanması, internette Türkçe kullanımı ve içerik" oluşturduğu kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!