Türkiye'de beyaz felç

Güncelleme Tarihi:

Türkiyede beyaz felç
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

Akdeniz Bölgesi dışında kalan tüm yurt, karakışa teslim oldu. Tüm yurtta 10 binden fazla köy yolu da ulaşıma kapandı. Enerji hatlarındaki aksaklıklar nedeniyle birçok yerleşime elektrik verilemiyor. Karakış, can almayı da sürdüryor. Adıyaman'da bir öğretmen, Avanos'ta da bir avcı donarak öldü. Hakkari'de iki vatandaş çığ altında kalarak yaşamını yitirdi.

Donarak öldüler

Nevşehir'in Avanos İlçesi İğdelikışla Köyü'nde, ava çıkan 48 yaşındaki Beybüş Demirbaş, donarak öldü. İğdelikışla Köyü Kızılöz mevkiinde arkadaşlarıyla birlikte avlanmak isteyen Beybüş Demirbaş, yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden kayboldu. Talihsiz avcının cesedi önceki akşam saatlerinde arkadaşları tarafından bulundu.

Adıyaman'da merkeze bağlı İndere Köyü ilköğretim okulu öğretmeni Kadir Yapıcı, Adıyaman'dan okula giderken dün sabah donarak öldü.

Depremzede donuyor

Deprem bölgesindeki çile, ağır koşullarıyla bir kat daha arttı. Kar yağışının önceki akşamdan bu yana devam ettiği Bolu'da Mehmetçik çadırkentlerinde 8, İspanyol ve Karabük çadırkentlerinde ise 4 şofben kazanı donarak patladı. Üniversite çadırkentinde soğuktan şikayet eden öğrenciler, tuvaletlerin uzak olduğunu, su sorunu yaşadıklarını belirterek, çadırlarda paltolarla yatmak zorunda kaldıklarını söylediler. Hava sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düştüğü Bolu'da, depremzedeler özellikle suların donmasının sıkıntıyı artırdığından dert yandı.

Hakkari'de çığ faciası

Kent merkezindeki Merzan Mahallesi'nde dün sabah 2 korucu çığ altında kaldı. Mahallenin üzerindeki tepede bulunan Telekom'a ait Radyoling İstasyonu'na dün sabah 08.00'de nöbet değişimine giden korucuların üzerine çığ düştü. Geçici köy korucuları Mehmet Tatlı ile Naci Sönmez kar altında kaldı.

Ekspres raydan çıktı

ANKARA-Adana seferini yapmakta olan Çukurova Ekspresi saat 07.00 sıralarında Niğde'nin Ulukışla İlçesine bağlı Çiftehanlar beldesi yakınlarında, yoğun kar yağışı ve tipi sonucu raydan çıktı. Bazı yolcuların hafif yaralandığı kazada can kaybı olmadı.

Kapalı yollar

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre kar nedeniyle kapalı yollar şunlar:

Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yolunun Eğribel mevkii

Kangal-Divriği

Adıyaman-Kahta

Adıyaman-Gaziantep il sınırı-Araban

Ardahan-Şavşat

Pınarbaşı-Kaynar-Şarkışla

Hakkari-Çukurova ayrımı-Çığlı

Antakya-Yayladağ

Karayazı-Elmalıdere

Bingöl-Genç-Diyarbakır

Arapkir-Divriği

Gölbaşı-Adıyaman

Adıyaman-Kahta-Feribot İskelesi

Gölbaşı-Adıyaman ayrımı-Besni-Araban

Adıyaman-Gölbaşı ayrımı-Akpınar-Adıyaman il sınırı

Taşkent-Sarıveliler

Mardin-Midyat

Siirt-Eruh

Erciş-Van ayrımı-Çaldıran-D. Beyazıt

Kağızman-Kars

Kayseri-Erciyes-Develi

Ardahan-Göle-Susuz ayrımı

Zara-İmranlı-Kızıldağ Geçidi

Siverek-Şanlıurfa

Diyarbakır-Siverek .

İnebolu-Abana yolunun 14 ve 16. kilometrelerinde ise heyelan nedeniyle ulaşım, tek şeritten kontrollü veriliyor.

Karakış sürecek

Yaşamı olumsuz etkileyen soğuk ve yağışlı havanın, birbiri ardına gelecek yeni sistemlerle önümüzdeki çarşamba gününe kadar süreceği, hava sıcaklığında 12 dereceye varan düşüşlerin olacağı bildirildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ndan alınan bilgiye göre bir süredir yurdu etkisi altına alan yağışlı hava, bugün doğuya hareket ederek, gece yerini, yeni bir yağışlı sisteme bırakacak. Yağışlar 22 Ocak'tan itibaren Trakya'dan başlayarak tüm yurtta etkili olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!