Türkiye yağışa teslim

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yağışa teslim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 10:16

Tüm Türkiye sağanak yağışın etkisi altında. İstanbul'da yağış yüzünden araçlar mahsur kalırken, Kocaeli ve Manisa'da ev ve işyerleri sular altında kaldı. Meteoroloji uyardı: Yağışlı hava pazartesiye kadar sürecek.

Haberin Devamı

KAYIP ESİN ARANIYOR

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

MARMARA SELE TESLİM / WEB TV

KARPUZLAR, AYAKKABILAR SULARDA YÜZDÜ/WEB TV

İSTANBUL'DA ŞİMŞEKLERİN DANSI / WEB TV

ESKİŞEHİR'DE ŞİDDETLİ FIRTINA VE HORTUM  

Eskişehir'de fırtına ve hortum Seyitgazi ilçesine bağlı Kırka beldesi yakınlarında bulunan ormanlık alanda yaklaşık 2 bin ağaca zarar verdi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hızı saatte 95 kilometreye ulaşan fırtınanın ardından oluşan hortumun Kırka beldesine bağlı Erikli Köyü yakınlarında ormanlık alandaki ağaçlara zarar verdiğini bildirdi. Yetkililer fırtına ve horumdan zarar gören yaklaşık 2 bin çam ağacının bazılarının kökünden söküldüğünü, bazılarının da ortadan ikiye bölündüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Ağaçların zarar gördüğü ormanlık alanda incelemelerde bulunan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın şunları kaydetti:

"Sert kışların olduğu bazı yıllarda 'kar kırığı' denilen bu tür olayların olabiliyor. Ancak, Haziran ayında böyle bir afetle ilk kez karşılaşıyoruz. Bu kadar kuvvetli ve yıkıcı hortum bölgemizde görülen bir şey değil. Sahayı görünce gözlerimize inanamadık. Çoğu 90-100 yaşındaki karaçam ağaçlarının yanında 250 yaşındaki devasa çam ağaçlarından da birkaç tanesi devrilmiş. Hasar tespiti yapıyoruz, yaklaşık 1400 metreküp gelen 2 bin ağacımızı kaybettik. Felaketin komşu Kütahya'ya doğru bir koridor şeklinde devam ettiğini gördük. Yıkılan ve kırılan ağaçlarda kabuk böceği üreme tehlikesi olduğundan civar orman köylüleri tarafından hemen kesim ve boşaltma işlemine başlandı."

ÜSKÜDAR'DA AĞACA YILDIRIM DÜŞTÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin yakınlarında bulunan Millet Parkı'nda bulunan ağaca yıldırım düştü. Yaklaşık 40 metre uzunluğundaki çınar ağacı ortadan ikiye ayrıldı.

İstanbul'da dün öğleden sonra bir anda başlayan şiddetli yağış sırasında yıldırımın düştüğü ağaç ortadan ikiye ayrıldı.

Olay sırasında parkta bulunan bir belediye görevlisi yıldırımın düşmesi esnasında parkta kimsenin olmamasının büyük faciayı önlediğini söyledi. Şiddetli bir gürültünün ardından bir anda ortalığın aydınlandığını söyleyen belediye görevlisi "Yıldırım ağacı bu hale getirdi" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evine gidiş güzergahında olan parkta bulunan ağacın, bazı bölümlerinin tehlike arz ettiği için Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından budanacağı belirtildi.

REKOR YAĞIŞ

Haberin Devamı

Kocaeli Meteroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, Gebze, Çayırova ve Tuzla bölgesini kapsayan yağışlar dün gece saat 22. 15. sıralarında başladı. Bu bölgede yapılan ölçümlere göre 2 saat 15 dakika süren etkili yağış sırasında bu süre içinde metrekareye 69.4 kilogram yağmur düştü. Yiune bu 2 saat 15 dakikalık yağış sırasında en etkili yağmur ise saat 23.15'de yağdı. Saat 23.15 ile 23.25 arasındaki 10 dakikalık saat diliminde ise 11.8 kilogram yağmur yağdı. Bu etkili yağışın ardından yüksek kesimlerde biriken sular beraberinde sürüklediği çamurla birlikte büyük bir hızla D.100 Karayolu'nun da bulunduğu dün alanlara inince yol kapandı, araçlar mahsur kaldı, yollar, fabrikalar, ev ve işyerleri bu dakikalardan itibaren suyla kaplanmaya başlandı.

Haberin Devamı

MAHSUR KALDILAR

Sel sularının yaklaşık 1 metreyi bulduğu ve saat 23.00'den itibaren ulaşıma kapanan D-100 Karayolu Gebze Bayramoğlu geçişinde 200 civarında araçta mahsur kalanlar 3 saati bulan çaba sonucu emniyetli bölgelere alındı. Yağmur saat 01.00 sıralarında durduktan sonra sel suları çekilmeye başladı. Ancak kalın bir çamur ve sel sularının getirdiği molozlarla kaplanan karayolu ancak saat 05.00 sıralarında kontrollü olarak ulaşıma açılabildi.

Gün ağardıktan sonra selin getirdiği zararın büyüklüğü ortaya çıkarken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi elindeki tüm motopompları ev ve işyerlerindeki suların başaltılması için Gebze ve Çayırova'ya gönderdi.

Haberin Devamı

SAĞANAK YAĞIŞ ALANYA'DA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ / WEB TV

KOCAELİ'NDE SEL DEHŞETİ / WEB TV    

TUZLA DA BİR ÇOK EV VE İŞYERİNİ SU BASTI

Özellikle Kocaeli, Yalova ve Gebze'de etkisini gösteren sağanak yağmur İstanbul'da Tuzla ve Pendik ilçelerinde birçok ev ve işyerinin sular altında kalmasına neden oldu. Sağanak yağmur sonrası mazgallar tıkandı, D100 Karayolunu su bastı, yol Bayramoğlu mevkiinde İstanbul istikamete trafiğe kapandı. Belediye ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonrası yoldaki su saatler sonra tahliye edildi ve yol kontrollü olarak trafiğa açıldı. Karayolunu basan su nedeni ile birçok araç yolda kaldı, vatandaşlar otomobillerini kendileri onarmaya çalıştı.

Haberin Devamı

MİNİBÜS SUYA GÖMÜLDÜ

Tuzla Şifa altgeçidinden geçmek isteyen bir sürücü arcının suda kalması sonrası kendini dışarı atarken minibüs suya gömüldü. Belediye ekipleri ise bellerini geçen suya girerek tıkanan mazgalları açmak için çaba sarfetti.

MARMARA İÇİN UYARI

Marmara Bölgesi'nin doğu, batı ve güney kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış ve dolu yağışının etkili olması bekleniyor.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, bugün öğle saatlerinden itibaren Kırklareli, Tekirdağ, Yalova, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacak. Sağanak yağışla birlikte rüzgar ve dolu yağışının da beklendiği bölgede bulunanların su baskınları, rüzgar, yıldırım düşmesine karşı dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

İSTANBUL

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/istanbul_yagmur1.jpgD-100'DE OTOMOBİLLER YOLDA MAHSUR KALDI

İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Tuzla’da bir çok ev ve işyerini su bastı. Sel nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan D-100 Karayolu'nda onlarca araç mahsur kaldı.

KOCAELİ

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/kocaeli_yagmur1.jpgGYTE BİLE SULAR ALTINDA KALDI

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Afet  İşleri Müdürü Abidin Aytemur, 12-13 dakikada GYTE Merkez Yerleşkesi'nin sel  suları altında kaldığını belirterek, “Sazlık Deresi'ndeki taşkın az da olsa  devam ediyor” dedi.

Merkez yerleşkesindeki tüm binaların yaklaşık 60-70 santimetre suyla  dolduğunu kaydeden Aytemur, yerleşkenin D-100 Karayolu tarafındaki, 1.5 metre  yüksekliğinde ve 21 santimetre genişliğindeki istinat duvarının da çöktüğünü  kaydetti.

EVLER SULAR ALTINDA KALDI
         
Kocaeli'nin Gebze ve Çayırova ilçelerinde su  baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince  kurtarıldı.

Gebze'deki Mevlana, Gaziler, Beylikbağı, Adem Yavuz, Köşklüçeşme, Mimar  Sinan, Güzeller, Şifa ve Arapçeşme mahallelerinde su baskını sonucu evlerinde  mahsur kalan vatandaşları itfaiye ekiplerinin kurtardığı bildirildi.

MANİSA

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/manisa_yagmur1.jpgHAYAT FELÇ OLDU

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde 15 dakika süren sağanak yağış hayatı felç etti.

Salihli'de öğle saatlerinde bir anda başlayan şiddetli yağmur sırasında mazgallardan sular yükseldi. Belediye binasının arkasındaki Akgül Otel'in önünde bir metre kadar yükselen yağmur suları nedeniyle otomobiller su içinde kaldı. Binaların giriş katlarında bulunan dükkanlar ve evlerde su baskınları oldu. Bazı binalardaki tahliye borularının yetersiz kaldığı görüldü.

YILDIRIM CAN ALDI

KASTAMONU'nun Taşköprü İlçesi'nde şiddetli yağış yaşamı olumsuz etkilerken, 7 kilometre uzaklıktaki Karapürçek Köyü'nde hayvan otlatıp evine dönen 36 yaşındaki Necati Ilgaz yanında annesi Hayriye Ilgaz olduğu halde yıldırım düşmesi sonucu öldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!