Türkiye ya da hacda hamile kalmak arasında fark yok

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ya da hacda hamile kalmak arasında fark yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, Mekke'den hacılara, ‘‘Dünyadan elinizi eteğinizi çekmeyin’’ mesajı gönderdi. Yılmaz, hacda hamile kalmanın hiçbir önemi olmadığını vurgularken, ‘‘Böyle birşey mi var’’ dedi.

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, Mekke'de dün düzenlediği basın toplantısında ‘Hacı olduktan sonra dünyadan elini, eteğini çek’ düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi. Yılmaz, ‘‘Tam tersi daha çok çalışmak gerekir. Eğer hac sonrası bir değişim yoksa, haccın bir özelliği kalmaz’’ dedi.

Gazetecilerin hac sırasında hamile kalmanın önemi, hacda cinsel ilişki konularındaki sorularını da yanıtlayan Yılmaz, ‘Hacda hamile kaldıktan sonra Türkiye’de doğurmanın anlamı' ile ilgili bir soru üzerine, ‘‘Böyle birşey mi var? İlk sizden duyuyorum. Türkiye ile burada hamile kalmak arasında hiç fark yok. Daha fazla bu konuya girmek istemiyorum’’ dedi.

HACI SIFATI KULLANMAYIN

Yılmaz, çocuklara ‘Hacı’ adı verilmesiyle ilgili olarak da Sadece bu değil, insanlara Hacı Efendi, Hacı Hasan Efendi denmesine de karşıyım. Peygamberimiz Hz. Ebubekir, Hz. Ali hac yaptılar. Hacı Ebubekir, Hacı Ali dedik mi? Hac bir görevdir. Namaz kılana Namaz Efendi, Oruç tutuna Oruç Efendi, ya da zekat verene Zekat Efendi diyor muyuz?'' dedi.

UZAKDOĞU İNANIŞI

Yılmaz, bayramı belirleyen hilalin görünmesindeki ölçünün Suudi Arabistan ile zaman zaman değişmesiyle ilgili ‘‘İleride bir birlik sağlanabilir mi? sorusuna, ‘‘Sanmıyorum'' yanıtını verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanlarından İbrahim Ural, bir gazetecinin, hacda hamile kalmanın ya da burada doğum yapmanın teşvikine dair inançlar bulunduğunu belirtmesi üzerine, bu inanışın Uzakdoğu ülkelerinden gelen hacı adayları arasında yaygın olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!