Türkiye tatili kriz yarattı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye tatili kriz yarattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 00:00

Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti’nde Sosyal Demokrat Partili (SPD) Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid’in Türkiye’de beş haftalık tatil yapması, başta muhalefet partileri olmak üzere, koalisyonun büyük ortağı Yeşillerin tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Mecliste Yeşiller Grup Başkanı Edith Sitzmann bir mektup yazarak “Bütçe görüşmelerinin ne zaman ve nasıl olacağı belli değil. Tatilde nasıl bir yol izlenecek bilinmiyor” açıklamasını yaptı. Muhalefet partilerinden Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Meclis Grubu Başkanı Peter Hauk “Ben hayatımda bu tür görevde olan birinin beş hafta tatil yaptığını görmedim. Hele önümüzde çok önemli bütçe görüşmeleri varken bunun olması Schmid’in bu görev için yetersiz olduğunun kanıtıdır” dedi. Muhalefetteki diğer parti Hür Demokratların (FDP) Grup Başkanı Hans-Ulrich Rülke de “Eğer hükümetimiz önümüzdeki yılın bütçesinde 3 milyar yeni borç yapacaksa, Ekonomi Bakanından bu konuyla daha yakından ilgilenmesini bekleriz” diye konuştu.

Biz planımızı yaptık

Haberin Devamı

Bu eleştirilere karşılık veren Nils Schmid “Biz bütün planımızı yaptık. Her şey istediğimiz gibi gidiyor. Yeni bütçemizi hazırladık. Susup kaçmıyoruz. Başarılı bir bütçe planlaması gerçekleştirdik” dedi. Schmid’in bakanın temmuz ayı sonundan beri İzmir yakınlarında eşi Tülay Hanım ile birlikte tatil yaptığını belirtirken, sürekli olarak iletişim halinde olduklarının altını çizdi. Ayrıca Schmid’in dini bayramlarda tatil yapmadığını da belirttiler. Bakanın 30 Ağustos’ta Stuttgart’ta olacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!