Türkiye Suriye için Katar’dan para aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Suriye için Katar’dan para aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 00:00

İran’da dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye’nin Suriye’ye sorun yaratması için Katar yönetiminden milyarlarca dolar aldığını öne sürdü.

İran’ın Fars ajansına demeç veren Safevi, Suriye’ye karşı Türkiye ve bazı Arap ülkelerinin tutumunu eleştirirken, ABD’nin kendi çıkarları için bu ülkelere rol tayin ettiğini ileri sürdü. Safevi, “Bazı raporlara göre, Katar yönetimi Ankara’ya Suriye’ye sorun çıkarması için milyarlarca dolar yardım etmiş” dedi.

Fars Haber Ajansı’nın İngilizce bölümüne konulan haberde ise Safevi’nin Türkiye’ye yönelik “para” iddialarına yer verilmedi. İngilizce bölümde Safavi’nin ABD’nin bölgedeki gelişmelerin İran’a karşı, kendi çıkarları doğrultusunda olması için Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar için bazı görevlendirmelerde bulunduğuna dair iddiaları yayınlandı.

Safevi daha önce de Malatya’ya kurulan NATO füze kalkanını eleştirmiş, Türkiye’nin bu tür politikalardan vazgeçmemesi halinde “sonuçlarına katlanacağını” öne sürmüştü. Bu sözler ikili ilişkilerde gerginliğe neden olurken, Tahran, Safevi’nin sözlerinin kendisini bağladığını, hükümet politikasını yansıtmadığını belirtmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!