Türkiye ormanlarına trilyonluk yatırım

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ormanlarına trilyonluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Ormancılık Günü, dün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu yıl Batı Akdeniz ormanlarına ağaçlandırma, erozyon kontrolü, gençleştirme ve fidan üretimi kapsamında yaklaşık 1 trilyon 341 milyar liralık yatırım yapılacağı belirtildi. Batı Akdeniz Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1998 yılı içinde 170 kilometre köy yolu, 1750 hektarlık ağaçlandırma, 500 hektarlık alanda erozyon kontrolü, 4130 hektar alanda da gençleştirme çalışmaları yapılacak.

ULUSAL YANGIN POLİTİKASI

Bu arada Orman Bakanlığı, orman yangınlarının çıkışında en büyük etken olan insan faktörünün en aza indirilmesi amacıyla ‘‘Orman Yangını Modern Önleme ve Kontrol Statejilerinin Geliştirilmesi’’ projesi hazırladı. Proje, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) teknik işbirliğiyle yürütülecek. Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve iklimsel koşullarını gözüne alarak hazırlanan proje çercevesinde, Yangınla Mücadelede Master Planı da oluşturulacak. Bu planda yangın önleme, kontrol, belirleme ve yangın sonrası değerlendirme konularında stratejiler belirlenecek. Projenin tamamlanması ile Türkiye, Ulusal Yangın Yönetim Politikası'na sahip olacak.

DEMİREL'İN MESAJI

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Dünya Ormancılık Günü nedeniyle yayımladığı mesajında Demirel, Türkiye'nin erozyon ve ormansızlaşma gibi çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Demirel, mesajında şunları kaydetti: ‘‘Ormansızlaşma ve erozyonla birlikte, bitki örtüsünün zenginliği ve hayvan varlığının çeşitliliği azalmakta, yaşamın sürmesi için gerekli doğal denge bozulmaktadır. Nihayetinde bir süre sonra, yeryüzünün insan için yaşanabilir olmaktan çıkması gibi büyük bir tehlike söz konusu olabilmektedir.’’

Orman Bakanı Ersin Tarnoğlu ve bakanlık yetkilileri, Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Orman Bakanı ve beraberindekiler, daha sonra Anıtkabir bahçesine, mavi ladin diktiler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!