Türkiye’nin gündemindeki davalara bakıyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin gündemindeki davalara bakıyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 12:25

İstanbul polisinin DHKP-C örgütüne yönelik düzenlediği şafak baskınıyla gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları, Türkiye’nin gündemine oturan davalara bakıyorlardı. Taylan Tanay, Oya Aslan, Güray Dağ, Gülvin Aydın, Ebru Timtik, Barkın Timtik, Naciye Demir, Güçlü Sevimli, Selçuk Kozağaçlı ve Efkan Bolaç’ın baktığı davalardan bazıları şöyle:

Haberin Devamı

Beyoğlu Polis Merkezi’nde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Nijeryalı Festus Okey, karakolda ve Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden Engin Çeber, 19 Aralık 2000’deki hayata dönüş operasyonuyla ilgili Bayrampaşa ve Ümraniye davaları, polis kurşunuyla felç olan Ferhat Gerçek, KKTC’de gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden er Uğur Kantar, Siirt’te şiddet gördüğü eşine açtığı boşanma davası sürerken, uçurumun dibinde cesedi bulunan ve kazayla düşüp öldüğü iddia edilen öğretmen 25 yaşındaki Esin Güneş, terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılanan türkücü Pınar Sağ, Fazıl Say, Ayhan ve Ali Efeoğlu’nun gözaltında kaybedilmesi, Roman Kurultayı’nda parasız eğitim için pankart açıp tutuklanan Berna Yılmaz ve Ferhat Tüzer’in yargılaması, işten atılan tekstil işçilerinin hak davaları...

ALO POLİS İMDAT HATTINI KURDULAR

Bu arada Taylan Tanay ve Efkan Bolaç, İstanbul Barosu ile birlikte, ‘Alo Polis İmdat’ hattını kurdu. Çağdaş Hukukçular Derneği’nden Avukat Tanay, proje için şunları söylemişti: “Proje polis şiddetini önlemek için bir kurul önerisidir. Kurulda adli tıp uzmanları, hekimlik boyutu ve hukuki süreç var. Projeyi, İstanbul Barosu’na sunduk. Baro işin hukuki boyutuyla ana merkez oldu. Ahmet Koca olayı ve polis şiddetinin artması üzerine işkenceye karşı kurul oluşturuldu. Kurulun baroda merkezi var.

Kurul acil başvuru alacak. ‘444 155 9’ hattımız var. ‘Polis imdat’ sloganını anımsatsın istedik. İnsanlar 155’i çevirince polisi arıyor. 155 9’u çevirince bizi aramış olacaklar. Avukatlar gönüllü çalışacak. İşkenceye karşı sicil ve sertifika programı olacak. Kurula, şahsen, yazılı ve telefonla başvuru mümkün. Telefon 24 saat açık olacak. Olay yerine geçilerek hukuki müdahalede bulunacağız. İlk hedefimiz kişiyi işkenceden kurtarmak. Suç duyurusu yapmak, açılan davaları takip etmek. Sürecin tamamını takip edeceğiz. İkinci olarak Tabip Odası’na bilgi verilecek. Tedaviyi üstleneceğiz. Tabip Odası hekim görevlendirecek. Muayene sonrası alınan belgeler raporlandırılacak. İhtiyaç halinde psikolojik destek verilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!