Türkiye´nin geldiği yeri görsünler

Güncelleme Tarihi:

Türkiye´nin geldiği yeri görsünler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, 330 milyon TL harcanarak yapılan ve önümüzdeki ay IMF ile Dünya Bankası’nın yıllık toplantısının gerçekleştirileceği İstanbul Kongre Merkezi’ni törenle açtı.

Fransa Senatosu Başkanı Gerard Larcher’ın da katıldığı törende konuşan Erdoğan, “Benim ülkemde 10 yıllardır bitirilemeyen eserler var. Bir de bugüne bakın. IMF toplantısı daha önce 1955’de Türkiye’de, İstanbul Üniversitesi’nde yapılmıştı. Artık buna uygun bir salonumuz var” dedi. Erdoğan şunları söyledi:

Etkinlik yapacak yer yoktu

Türkiye’nin nerelere geldiğini görsünler. Farklı illere hızlı tren sistemi kuruyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Demir ağlarla ördük yurdu’ diyordu. Bugüne kadar gelen hükümetler ne yaptı? Sadece lafını yaptı. Biz icraatını yapıyoruz. Bunları görmelerini istiyoruz ama ‘Gözü var göremez, kulağı var duymaz’. 330 milyon lira yatırımla bir yılda bitirdik bu merkezi. Atatürk Kültür Merkezi’nin temeli 1946’da atıldı. 1969’da açılışı yapıldı. Kültürel etkinliklerini nerede yapacağız, desek eskiden yer bulamazdık.

Sel faturasını bize kesiyorlar

İstanbul geçmişte çok kötü yönetildi. Selin faturasını bizlere kesmeye çalışıyor. Oralardaki insanlar tavrımızı iyi bilir. Geçmişte dozerlerin üzerine çıkıp kaçak yapı yıktığımız medyanın arşivlerinden görülebilir. Geçen hafta bir davetin çıkışında etrafıma toplananlar evlerine tapu istediler. Oturdukları yerin kaçak olduğunu söyledim. Bunun üzerine kendisine ‘Bizi öldürürsünüz’ dediler. Hayır. ‘Size ev vereceğiz. TOKİ’ye 20 yıl vadeyle ödeyeceksiniz’ dedim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!