Türkiye’nin en büyük otomobil yarışı tam gaz devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük otomobil yarışı tam gaz devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2004 01:09

Hürriyet-Oto Yaşam Gazetesi, Türkiye'nin en iyi otomobillerini seçiyor. Hürriyet okurlarının oylarıyla belirlenecek ‘‘yılın otomobilleri’’ internet üzerinden yapılacak seçimle gerçekleşiyor. Otomobilseverler, www.hurriyetim.com.tr adresinde oluşturulan Oto Bil sayfasına girerek ya da www.e-kolay.net, www.arabam.com internet adreslerindeki linklerle yılın otomobilleri için oylama yapabilecekler.

Geçen hafta küçük segmentte yer alan otomobillerin tam listesini Oto Yaşam sayfalarında yayımlamıştık. Aynı gün www.hurriyetim.com.tr adresinde de küçük otomobiller için oylama başlamıştı. Şimdi ise giriş segmenti olarak adlandırdığımız, orta segmente geçiş otomobili olarak tanımlanan otomobilleri ile MPV araçların listesini yayımlıyoruz. www.hurriyetim.com.tr adresine girerek her iki segmentten en beğendiğiniz üç otomobili seçebilir ve sürpriz hediyeler kazanmak için çekilişe katılmaya hak kazanabilirsiniz. Ayrıca, daha önce küçük segmentte yer alan otomobiller için oy vermediyseniz, oylama devam ediyor.

İŞTE GİRİŞ SINIFININ ADAY OTOMOBİLLERİ

HYUNDAİ ACCENT

Hyundai Accent, bu segmentteki üç yerli araçtan biri. Diğer tüm Hyundai modelleri gibi, son jenerasyonu ile genel kalitesinde büyük bir artış sağlanan Hyundai Accent, bu haliyle çok daha mantıklı bir seçenek haline geldi. Uygun fiyatı ile Türkiye'de orta ölçekli ailelerin büyük talep gösterdiği Hyundai Accent, eski nesil Accent'lere oranla gerek konfor, gerek güvenlik, gerekse performans açısından çok daha ileri seviyede.

Kia Rio

Kia'nın ürün gamına yeni katılan modellerden biri olan Rio, sınıfındaki diğer otomobilerden farklı tasarımıyla ayrılıyor. Otomobillerinin genel kalitesini yükselten bir başka marka olan Kia, Rio modelinde de bu yüksek kaliteyi sunuyor. Kia Rio, ayrıca zengin bir opsiyonel donanım listesine sahip. Aksesuvarla Kia Rio, bir üst sınıftaki otomobillerin donanım seviyesine yaklaşıyor. Güçlü benzinli motoru, Rio'nun en büyük avantajlarından biri.

CLIO SYMBOL

Bu segmentteki diğer yerli otomobil, Renault Clio Symbol. Bursa'da üretilen Renault Clio Symbol, Türkiye'nin en çok satan otomobiller arasında ilk sırada yer alıyor. Renault Clio Symbol'ün benzinli ve dizel motor seçenekleri mevcut. Değişik seviyede güvenlik ve konfor donanım paketleriyle satın alınabilen Renault Clio Symbol, sağlamlığıyla taksi sahiplerinin bir başka gözde otomobili.

seat cordoba

Yenilenen Seat Cordoba, kardeşi Seat Ibiza'ya benzerliğiyle dikkat çekiyor. Çekici ve modern dizaynıyla, sınıfının referans otomobillerinden biri olan Seat Cordoba, Volkswagen teknolojisi ve sağlamlığıyla, bu segmentteki en iyi otomobillerden biri. Arka kısmıyla kardeşi Seat Ibiza'dan ayrılan Cordoba'da çeşitli donanım paketleri mevcut. Bu aksesuvarlar ile Seat Cordoba, sınıfının en lüks ve güvenli otomobillerinden biri halini alıyor.

FABIA SEDAN

Çek otomobil üreticisi Skoda'nın küçük sınıf otomobili Fabia'nın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, Volkswagen Polo Classic ve Seat Cordoba ile aynı platformu, alt yapıyı ve teknolojiyi paylaşan Skoda Fabia Sedan doğdu. Tüm diğer Skoda modelleri gibi Volkswagen tekniğini uygun fiyatla birleştiren Skoda Fabia Sedan, daha fazla bagaj hacmi isteyenler için yaratıldı. Fabia Sedan’ın dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunuyor.

fıat albea

Fiat Palio'nun sedan versiyonu olan Fiat Albea, önceki model olan Fiat Siena'nın yerini aldı. Kapsamlı bir makyajın ardından, çok daha şık bir görünüşe ve iç mekana sahip olan Fiat Albea'nın, ayrıca iç mekan malzemelerinin kalitesi de artırıldı. Benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra Multijet turbo dizel motora da kavuşan Fiat Albea, taksi olarak da tercih ediliyor. Fiat Albea, selefi Fiat Siena'ya göre çok daha verimli bir otomobil halini aldı.

İŞTE MPV SINIFIN ADAY OTOMOBİLLERİ

chevrolet rezzo

Chevrolet'nin MPV sınıfındaki temsilcisi Rezzo, kompakt ve marjinal tasarımıyla rakiplerinden farklı. Bu değişik görüntüsü ve nispeten küçük boyutları ile özellikle şehir içinde daha pratik ve kolay bir kullanım sunan Chevrolet Rezzo, sadece 1.6 litre benzinli motor opsiyonuyla satılıyor. 30 milyar civarındaki satış fiyatı ise, Chevrolet Rezzo'yu bu sınıfın en ucuz otomobillerinden biri yapıyor.

cıtroen PICASSO

Xsara ailesinin en büyüğü olan Citroen Xsara Picasso, boyutlarıyla kompakt bir minivan. Yuvarlak hatlarıyla aerodinamik bir karosere sahip olan Citroen Xsara Picasso, Citroen’e özgü ileri seviyedeki yol tutuş özelliklerine sahip. Çok sayıda koltuk kombinasyonu da bulunan Citroen Xsara Picasso, hem benzinli, hem de dizel motor seçenekleri bulunuyor.

cıtroen c8

Citroen'in yeni model kodlama ismiyle birlikte, büyük minivan Citroen C8 de ürün gamına katıldı. 2 ve 3 litre benzinli ve 2 litre turbo dizel motor seçenekleri olan Citroen C8, Xsara Picasso'dan daha büyük boyutları, yenilikçi tasarımı ve geniş iç hacmiyle dikkat çekiyor. Citroen C8, geniş bir güvenlik ve konfor donanımının yanısıra, elektrikli sürgülü kapılara da sahip.

FOCUS C-MAX

2004 yılında piyasaya sürülecek olan yeni Ford Focus'un platformu üzerine kurulu Ford Focus C-MAX, benzinli ve dizel motor seçenekleri ve çeşitli seviyelerde konfor ve güvenlik donanımları sunuyor. 5 koltuk kapasiteli Ford Focus C-MAX, özellikle başarılı işçiliği, performanslı motorları ve binek otomobilleri aratmayan başarılı yol tutuş özellikleri ile ön plana çıkıyor. Bu başarılı yol tutuş performansında, sahip olduğu bağımsız arka süspansiyonun payı çok büyük.

Ford Fusion

Esas olarak Ford Fiesta ailesine mensup olan Ford Fusion, küçük boyutlarına rağmen yerden yüksek oluşu nedeniyle kompakt bir MPV olarak sayılıyor. Küçük boyutları ve yerden yüksekliğiyle tam bir hobi aracı olan Ford Fusion, ucuz fiyatla, nispeten yüksek bir araç kullanmak isteyen kitleye hitap ediyor. Geleneksel Ford sağlamlığının yanısıra, kardeşi Fiesta'nın taknik altyapısı ve dinamik özellikleri de, Ford Fusion'ın artıları.

KIA CARENS

Kia ürün gamındaki iki MPV araçtan biri olan Kia Carens, abisi Kia Carnival'den daha küçük boyutlarıyla, daha kompakt bir MPV. 112 beygir gücünde bir dizel motora sahip olan Kia Carens, zengin sayılabilecek bir konfor donanımına sahip. Rahat kullanımıyla dikkat çeken Kia Carens, gerek hobi amaçlı, gerekse çocuk sahibi aileler tarafından kullanılabilecek bir otomobil.

kıa carnıval

Daha büyük boyutlarıyla Kia Carens'in abisi sayılabilecek Kia Carnival, tıpkı kardeşi Kia Carens gibi, sadece dizel motorla satışa sunuluyor. Konfor ve güvenlik donanımı açısından, daha zengin bir aksesuvar listesine sahip olan Kia Carnival, sunduğu konfor ile yolcularını rahat ettirmeyi başarıyor. 7 kişilik olan Kia Carnival, geniş iç hacmi, rahat kullanımı ve neredeyse bir kamyonet kapasitesine yakın seviyeye ulaşabilen bagaj hacmiyle dikkat çekiyor.

SPACESTAR

Küçük bir MPV olan Mitsubishi Spacestar, Mitsubishi'ye has tipik tasarıma sahip. Gösterişsiz ve sade tasarımına karşın, ileri Mitsubishi teknolojisiyle donatılmış olan Mitsubishi Spacestar, sadece 1.6 litre benzinli motor ve otomatik şanzıman konfigürasyonuyla satışa sunuluyor. Mitsubishi Spacestar, geniş bir aksusevar paketine sahip.

opel zafıra

MPV segmentindeki avrupalı araçların ilk ve en eski üyelerinden biri olan Opel Zafira, sınıfının liderliğini amaçlayan otomobillerden biri. Benzinli ve dizel motor seçeneklerine sahip olan Opel Zafira, geniş aksesuvar listesiyle de, konforlu bir MPV isteyenlerin seçeneklerinden birini oluşturuyor. İleri teknoloji ürünü, yüksek performanslı, ekonomik ve General Motors teknolojisine sahip motor seçenekleri, Opel Zafira için büyük bir avantaj teşkil ediyor.

OPEL MERIVA

Opel Zafira'nın küçük kardeşi Opel Meriva, tıpkı Ford Fusion gibi, yerden nispeten yüksek oluşu ve küçük boyutlu kompakt karoseri ile tam bir hobi aracı. Değişken iç mekan seçenekleri ile hobi sahiplerine bol seçenek sunan Opel Meriva, sınıfına getirdiği bir çok yenilik ile yılın otomobili ödülünü kıl payı farkla kaçırdı ama tüm jürinin de beğenisini kazanmayı bildi. Opel Meriva'nın da, benzinli ve dizel motor seçenekleri mevcut.

peugeot 307 sw

Fransız üretici Peugeot'nun 307 ailesi, dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip otomobil ailelerinden biri. Neredeyse her amaca yönelik, her tipte bir Peugeot 307 bulmak mümkün. Bunlardan biri de, Peugeot 307 SW. İsmine bakıp da, basit bir station wagon sanmayın. Peugeot 307 SW, tıpkı rakipleri gibi yerden daha yüksek, ve daha geniş bir iç hacme sahip. Sınıfındaki araçlardan farklı dizaynıyla sıyrılan Peugeot 307 SW, performansıyla da etkileyici.

RENAULT SCENIC

RRenault'nun Megane aliesinin bir üyesi olan abisi Renault Espace'ın genlerinden üretildi. Uzun ve kısa olmak üzere iki farklı karoser seçeneği sunan Renault Scenic, çeşitli güçlerde benzinli ve dizel motor seçeneklerine de sahip. İleri teknoloji ürünü konfor ve güvenlik sistemleriyle sınıfının en güvenli araçlarından biri olan Renault Scenic, bu sınıfa bir çok yenilik sundu. Renault Scenic, Avrupa'da büyük satış rakamlarına ulaşıyor.

seat alhambra

Volkswagen ailesinden Sharan'ın kuzeni olan Seat Alhambra da yenilendi. Teknik alt yapı olarak Volkswagen Sharan ile büyük benzerlik taşıyan Seat Alhambra, Akdenizli olmanın da etkisiyle, kuzeninden biraz daha sportif bir havaya sahip. Volkswagen ailesinin güvenilir benzinli ve dizel motor seçenekleri ve geniş güvenlik ve konfor donanımıyla sunulan Seat Alhambra, İspanyol otomobil üreticisi Seat'ın en geniş modeli ünvanına sahip.

COROLLA VERSO

Bu sınıftaki tek yerli araç olan ve geçtiğimiz ay piyasaya sürülen Toyota Corolla Verso, tüm dünya için sadece Toyota Adapazarı Fabrikası'nda üretiliyor. Yenilikçi tasarımı ve performanslı motorlarıyla ön plana çıkan Toyota Corolla Verso, bu segmentin son modellerinden. Rakiplerine oranla biraz daha küçük olması, şehir içi kullanımında Toyota Corolla Verso'ya avantaj sağlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!