Türkiye mutluluk listesinde 9'uncu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye mutluluk listesinde 9uncu
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alman Focus Dergisi'nin araştırmasına göre Türklerin yüzde 85'i kendini mutlu hissediyor. En mutlu insanlar ise Venezüella'da yaşıyor.

FOCUS Dergisi'nin değişik ülkelerde gerçekleştirdiği araştırmanın Türkiye bölümünde, ankete katılan bin kişinin yüzde 39'u ‘‘çok mutluyum’’, yüzde 46'sı ise ‘‘oldukça mutluyum’’ dedi. Pek mutlu olmadığını, ya da doğrudan mutsuz olduğunu söyleyenlerin oranı ise sadece yüzde 15'de kaldı. Listede 7. ve 8. sırada bulunan Avustralya ve ABD'de de Türkiye'deki gibi halkın yüzde 39'u kendini çok mutlu hissediyor. Ancak ‘‘oldukça mutlu’’ olanların oranı bu iki ülkede daha yüksek olduğundan, listede daha üstte yer alıyorlar.

Sadece refah yetmiyor

Dünyanın dört bir yanında on binlerce kişi arasında yapılan anket, refah-mutluluk ilişkisi açısından çok ilginç sonuçlar verdi. Refah düzeyi Türkiye'den yüksek olan İsviçre, İngiltere, Belçika, İsveç ve Danimarka gibi ülkeler Türkiye'ye göre daha ‘‘mutsuz’’ çıktı. Dünyanın en büyük sanayileşmiş ülkelerinden Almanya (Batı) 33'üncü sırada yer alabildi.

Yoksulluk, mutsuzluk demek

Refah mutluluk getirmiyor, ancak büyük yoksulluklar da insanları mutsuzluğa sürüklüyor. Dünyanın en yoksul ülkelerinden Bangladeş'te halkın ancak yüzde 18'i ‘‘çok mutlu’’ olduğunu belirtiyor. Eski Doğu Bloku ülkelerinde de mutsuzluk çok yoğun. Estonya, Litvanya, Slovakya ve Moldova'da halkın sadece yüzde 4'ü ‘‘çok mutlu’’.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!