Türkiye KEİ ülkelerine turizmi öğretecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye KEİ ülkelerine turizmi öğretecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2001 13:43

Türkiye, Turizm Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) üyesi ülkelerin turizmcilerine, turizm eğitimi verecek.

Haberin Devamı

Türkiye, 1 Mayıs 2001 tarihinden itibaren devraldığı KEİ Bakanlar Konseyi Başkanlığı nedeniyle dönem başkanlığı süresince düzenlenecek eğitim faaliyetleri kapsamında planlanan bu organizasyon ile otel işletmeciliği, seyahat acenteciliği ve turist sağlığı konusunda eğitim verecek. 

Turizm Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, KEİ üyesi ülkelerden 48 turizmciye verilecek eğitimin Antalya'daki Grand Adonis Otel'de, 03-11 Eylül 2001 tarihlerinde yapılacağı bildirildi. 

Çeşitli konaklama tesisi ve seyahat acentesinde çalışan üst düzey 48 yöneticinin katılacağı eğitim programının ülkelerarası dostluk ve işbirliğini pekiştireceği de belirtilen açıklamada, organizasyonun ülke imajı açısından da önemli olduğu vurgulandı. 

Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) işbirliği ile Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğretim görevlileri ile Turizm Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Turist Sağlığı Merkez Çalışma Grubu üyelerince düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin turizm alanındaki birikimleri yabancılara da aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!