Türkiye- Ermenistan sınırı koşulsuz olarak açılacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye- Ermenistan sınırı koşulsuz olarak açılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 12:44

HDP'nin seçim beyannamesinde yer alan 'BİZ'ler özgür dünyayı savunanlarız' başlığı altında neler yer aldığını Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş açıkladı.

Haberin Devamı

Demirtaş, şunları söyledi:

Türkiye- Ermenistan sınırı koşulsuz olarak açılacak
Barışçıl bir dış politika mümkündür diyoruz. Ortadoğu’da halklar arasındaki ekonomik sosyal kültürel bağların güçlendirilmesini sağlayacağız. Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi, çözümün ortaya çıkarılması için çaba harcayacağız. Her yerde büyük insanlık her yerde barış olacak. İsrail hükümetlerinin katliamcı politikalarına karşı duracağız. Mazlum filistin halkının bağımsızlığı için her türlü desteği vereceğiz.

Kıbrıslı rum ve türk halklarının adanın bölünmüşlüğüne son vermek için çözüm önerilerini destekleyeceğiz. Ermenistan üzerinde uygulanan ekonomik ambargoyu kaldıracak ermeni halkıyla dostluk köprülerini kuracağız.

Haberin Devamı

TÜRKİYE-ERMENİSTAN SINIRI AÇILACAK

Türkiye tarafından tek taraflı kapatılan Türkiye- Ermenistan sınırı koşulsuz olarak açılacaktır. Karabağ sorununda çözüm çabalarını destekleyeceğiz. AB ile tam üyelik çalışmalarını ele alacağız. Dünya genelinde insan ticareti, kadın çocuk sömürüş, göçmenlik sorunları, uyuşturucu ticareti, yabancı düşmanlığı, sorunlara yönelik çözümlerin geliştirilmesi amacıyla iş birliklerini başlatacağız.

Sadece devletlerle değil dünya halklarıyla ilişkiler geliştirmek için biz geliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!