Türkiye dondu kaldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye dondu kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2008 13:03

Dünden itibaren tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı hayatı felç etti. 2000'e yakın köy yolu ulaşıma kapandı. İşte il il detaylar.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Pülümür ile Ovacık İlçesi karayolunda çığ düşmesi sonucu aralarında karayolları, belediye ekiplerinin de bulunduğu toplam 33 kişi 28 saat mahsur kaldı.

Kayıp kişilere ulaşmak için yapılan çalışmalar sonucunda Tunceli Pülümür'de 16, Tunceli Ovacık'ta ise mahsur kalan 17 kişi kurtarıldı.

İSTANBUL

İstanbul’da sabah trafiğinde gece boyu yağan  kar etkisini gösterdi. Araç sahipleri kar nedeniyle toplu ulaşım araçlarını tercih etmedi.

Sabah 08:00-09:30 arasında İstanbul genelinde trafiğinde önceki günlere göre daha yoğundu. Devam eden saatlerde trafik yoğunluğu daha çok köprülerde görülmeye başlandı.

Vatandaşlar işyerlerine zor ulaştı.

5 BİN TOZ TUZ KULLANILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar ve buzlanmaya karşı gece boyunca ana arterlerde 5 bin ton tuz ve 100 ton solüsyon kullandı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) alınan bilgilere göre, sabah saat 04.00 sıralarında başlayan kar yağışı, saat 06.00'da şiddetini artırdı. Kar yağışı, özellikle Anadolu yakasında etkili oldu.

Belediye ekipleri, kar ve buzlanmaya karşı 2 bin 49 personel ve 909 araçla gece boyunca ana arterlerde tuzlama ve solüsyon serpme çalışması yaptı. Bu amaçla 5 bin ton tuz ve 100 ton solüsyon kullanıldı.

KARAYOLUNDA 9 SAAT ÇIĞ MAHSURLUĞU

Erzincan- Erzurum E-80 Uluslararası karayolu, çığ düşmesi sonucu yaklaşık 9 saat ulaşıma kapandı. Yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Yol, yetersiz kalan karayolları ekiplerinin yoğun çabası sonucu ulaşıma açıldı.

Erzincan ve çevresinde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle saat 22.00 sıralarında Erzincan- Erzurum E-80 karayolunun 47'inci kilometresine çığ düştü. Sansa Deresi Karasu Köprüsü mevkiinde 5 ayrı noktada düşen çığ, bazı araçlarında kar altında kalmasına neden oldu. Çığ nedeni ile yüzlerce araç yolda mahsur kaldı.

1638 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle Bursa, Gaziantep, Adana, Bolu, Hakkari, Ağrı, Bayburt, Giresun, Adıyaman ve Kahramanmaraş'da 1638 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

Bayburt'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 158 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Merkezde kar kalınlığı yaklaşık 22 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. Yoğun kar yağışı halen devam ediyor.

KARADENİZ'DE 4 METRELİK DALGALAR

Zonguldak’ta kar yağışı ve fırtına ile birlikte Karadeniz’de dalgaların boyu 4 metreye yükseldi. Dalgakıranları aşan dalgalar limana kadar ulaştı.
Zonguldak’ta bugün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı köy yollarının kapanmasına neden oldu. Zonguldak’ta 27, Devrek’te 18, Ereğli’de 12 ve Gökçebey’de 6 olmak üzere toplam 63 köy yolu ulaşıma kapandı.

ULUDAĞ'DA KAR KALINLIĞI 135 SANTİMETREYE ULAŞTI

Haberin Devamı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının 135 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden aldığı bilgiye göre, “oteller bölgesi”nde dün 107 santimetre olan kar kalınlığı, devam eden yağışlarla birlikte 135 santimetreye ulaştı.

HAKKARİ VE AĞRI

Hakkari ve Ağrı'da 334 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı Hakkari kent merkezinde 15 santimetre, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Şehir içi ulaşımın güçlükle yapıldığı kent merkezinde, belediye ekipleri kar temizleme çalışmasına başladı. Hakkari'de 82, Ağrı'da ise 252 köy yolu ulaşıma kapandı.

BOLU

Bolu'da ise 224 köy yolu ulaşıma kapandı. 11 köye elektrik verilemiyor, 1 köyün de telefon hatları koptuğu için iletişim sağlanamıyor.

ADANA

Haberin Devamı

Adana'nın kuzeyindeki ilçelerde etkili kar yağışı sonucu toplam 107 köy yolu ulaşıma kapandı.

GİRESUN

Giresun-Şebinkarahisar kara yolu Eğribel geçidi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Giresun'un iç kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile bağlantısını sağlayan Giresun-Dereli-Şebinkarahisar kara yolu 2 bin 220 rakımlı Eğribel geçidinin, yoğun kar ve tipi nedeniyle sabah saatlerinde ulaşıma kapandığı belirtildi.

ADIYAMAN, KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP

Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te toplam 458 yerleşim yeriyle kara yolu ulaşımı sağlanamıyor.

Adıyaman'da dünden bu yana aralıklı olarak devam eden kar yağışı nedeniyle 115 köy ve 191 mezranın kara yolu ulaşımı kapandı. Kar yağışı ilin yüksek kesimlerinde devam ederken, kapalı köy yollarının açılmasına çalışılıyor.

ERZURUM

Haberin Devamı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün akşam başlayan ve gece boyunca etkili olan kar yağışı nedeniyle Kars-Iğdır il sınırı, Iğdır-Ağrı il sınırı, Erzurum Kars il sınırı-Sarıkamış, İspir-Aşkale ayrım, Erzurum-Çat, Erzurum-Tortum, Erzurum il sınırı-Ağrı, Iğdır Ağrı il sınırı-Ağrı, Karayazı-Göksu-Karaçoban, Karayazı-Elmadere, Tekman-Gökoğlu, Hınıs-karaçoban, Hacıömer-Hınıs, Köprüköy-Hacıömer, Posof-Damal, Narman-Erzurum, Şavşat-Ardahan, Çıldır-Ardahan, Ardahan Kars il sınırı-Ardahan, Kars-KÖtek-Kağızman kara yolu ulaşıma kapandı.

BURSA

Bursa'da 66, Balıkesir'de 5 köy yolu ulaşıma kapandı.

BALIKESİR

Balıkesir'de Kepsut, Gönen ve Balya ilçelerinde 5 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi. İl Kriz Yönetim Merkezi Sorumlusu, İl Savunma Müdürü Hüseyin Zafer, Bigadiç, Sındırgı ve Dursunbey ilçelerindeki köylerle irtibat kurulamadığını, bu bölgelerde de kapalı köy yollarının bulunduğunu
tahmin ettiklerini belirtti.

ARTVİN

Artvin'in yüksek kesimlerinde dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle 95 köy yolu ulaşıma kapandı.
Ardanuç'ta 32, Arhavi'de 11, Borçka'da 7, Yusufeli'nde 45 olmak üzere toplam 95 köy ile ulaşım sağlanamadığı, yol açma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ta önceki gün başlayan kar yağışının ardından sabah saatlerinde saatte 20 ila 28 kilometre arasında esen rüzgar, ulaşımı aksattı.
Atatürk yolunun Yozgat-Kayseri bölümü, tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

NİĞDE

Niğde'de kar yağışı ve tipi nedeniyle Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerine bağlı 50 köy yolu ulaşıma kapandı.

ADANA

Adana'nın Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 42 köy yolunun ulaşıma kapandığı, elektrik kesintileri yaşandığı bildirildi.

Kar kalınlığı, Tufanbeyli ilçe merkezinde 30, yüksek kesimlerde 60 santimetreyi buldu.

MALATYA

Malatya'da dün başlayan etkili kar yağışı nedeniyle 326 köy yolu ulaşıma kapandı.
AA muhabirinin Malatya Valiliği Kriz Merkezinden aldığı bilgiye göre, kar yağışı nedeniyle, merkeze bağlı 23, Akçadağ'da 35, Arapgir'de 35, Arguvan'da 26, Battalgazi'de 2, Darende'de 33, Doğanşehir'de 15, Doğanyol'da 11, Hekimhan'da 40, Kale'de 11, Kuluncak'ta 17, Pütürge'de 50, Yazıhan'da 18 ve Yeşilyurt'ta 10 olmak üzere 326 köy yolu ulaşıma kapandı.
Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 19 ekibin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

AYDIN

Aydın'ın yüksek kesimlerine kar yağdı. Aydın Meteoroloji Müdür Vekili Kaya Mengi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte hava sıcaklığının gündüzleri 6-7 dereceye kadar düştüğünü bildirdi.

KOCAELİ

Kocaeli'nde kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 30 köy yolu, gece yapılan çalışmalar sonucu yeniden açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Köylere Hizmet Götürme Birimi, kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açık tutmaya çalışıyor.

BİLECİK

Bilecik'te 134 köy yolunun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

DÜZCE

Düzce'de aşırı kar yağışı nedeniyle 110 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Düzce merkezde 33, Cumayeri'nde 8, Gölyaka'da 9, Akçakoca'da 5, Kaynaşlı'da 17, Yığılca'da 26, Gümüşova'da 7, Çilimli'de 5 köy yolunun kapalı olduğu belirtildi.

MANİSA

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan fırtına, etkisini sürdürüyor.

ORTA KARADENİZ'DE KARA TESLİM

Orta Karadeniz Bölgesi'nde de kar hayatı felç etti. Samsun, Ordu, Sinop, Çorum ve Amasya'da toplam 657 köy yolu ulaşıma kapandı. Samsun'un Ladik İlçesi'neki Ladik Gölü, soğuk havanın etkisiyle buz tuttu.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
       
Kayseri-İstanbul ve İstanbul-Kayseri uçak seferleri yapılamadı. Erkilet  Havaalanı'ndaki kar yağışı ve tipi nedeniyle THY'nin bu sabah  İstanbul'dan kalkacak 08.50 uçağı ile Kayseri'den kalkacak 10.55 uçağı  karşılıklı olarak iptal edildi.

THY'nin İstanbul-Sivas uçak seferleri karşılıklı olarak, olumsuz hava  koşulları nedeniyle iptal edildi.

Konya'da, dün gece 23.30 ve sabah 09.00'da İstanbul'dan kalkması gereken  uçakların seferleri, İstanbul ve Konya'daki kar yağışı ve tipi nedeniyle  yapılamadı.
       
TURİZM MERKEZLERİNDE DURUM
       
Kar kalınlığı Erciyes Kayak Merkezi'nde 1,5 metreye ulaştı. Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da kar kalınlığının  135 santimetreye ulaştığı bildirildi.

ENGELLİLERE İZİN
       
Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kamu kurumlarında çalışan engellilere  Gümüşhane ve Afyonkarahisar'da 2, Kayseri'de 3 gün idari izin verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!