Türkiye Cuma günü kar altında kalacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Cuma günü kar altında kalacak
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 01, 2002 14:01

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava, cuma günü Türkiye`nin tamamında kar yağışına neden olacak.

Haberin Devamı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, yeni yılla birlikte Balkanlar`dan gelen soğuk ve yağışlı hava, yarın, Trakya`nın batısı, Ege ve Batı Akdeniz hariç tüm yurdu etkisi altına alacak. Yağışlar, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu`nun güney kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde ise kar şeklinde
olacak.

3 Ocak Perşembe günü de Ege ve Batı Akdeniz hariç yurt genelinde beklenen yağışlı hava, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz`in kıyı kesimlerinde yağmur, diğer yerlerde ise kar şeklinde görülecek.

4 Ocak Cuma günü ise Akdeniz`in kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur beklenirken, yurdun tamamı karla kaplanacak.

Hava sıcaklıkları ise Marmara bölgesinden bugün başlayarak, zamanla tüm yurtta 10-15 derece azalacak.

Meteoroloji uzmanları, soğukla birlikte yurdun büyük bir bölümünde görülecek kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları, ilgilileri ve sürücüleri dikkatli olmalarını için uyardı.

TÃœRKÄ°YE 2002'YE SOÄžUK GÄ°RDÄ°

Trakya kar yağışına teslim olurken Çanakkale boğazında fırtına nedeniyle ulaşım güçlükle yürütülüyor.

Edirne Meteoroloji Müdürlüğü`nden alınan bilgiye göre, bölgede kar yağışı bugün ve yarın devam edecek. Yetkililer, 3 Ocak Perşembe gününden itibaren kar ve yağmur yağışının beklenmediğini belirterek, ``Gece en düşük sıcaklık sıfır, gündüz ise 1 derece. Kar kalınlığı da 6 santimetreye ulaştı`` dedi.

Edirne`de kar yağışından dolayı kapalı ilçe ve köy yolu bulunmazken, yollardaki buzlanmaya karşı karayolları ekipleri, tuz atma çalışmalarını sürdürüyor.

Edirne`nin Kapıkule, Pazarkule ve İpsala Sınır Kapısı`na giden yollarında trafiğe açık olduğu bildirildi.

Ä°STANBUL

Sabah saatlerinde şiddetli yağmur ani ısı değişikliği ile birlikte kara dönüştü. Kısa süren kar yağışının ardından yağmur etkisini sürdürüyor.

KOCAELÄ°

Kocaeli`nde, öğleden sonra baÅŸlayan karyağışı yüzünden 38 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.Â

Haberin Devamı

Kocaeli Köy Hizmetleri Ä°l Müdürü Hüseyin Karakullukçu, yoÄŸun kar yağışı nedeniyle Ä°zmit`te 19, Körfez`de 11, Karamürsel`de 4, Gölcük`te ise 4 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.Â

Haberin Devamı

Karakullukçu, kapalı köy yollarının açılması için karla mücadelenin devam ettiÄŸini belirterek, ``YoÄŸun kar yağışı devam ediyor. En yüksek kesimlerde ortalama kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti. Kapalı yolların açılması için greyder, kamyon ve karbıçak araçlarından oluÅŸan 8 ekip çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede kar yağışı devam ettiÄŸi için ekip sayısını artırıyoruz. Acil olarak açılması gereken yollara öncelik veriyoruz`` dedi.Â

Bu arada, Karayolları ekipleri, TEM Otoyolu, D-100 ile E-130 karayolunun da buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları ile öteki önlemlerini sürdürüyorlar.Â

KIRKLARELÄ°

Kırklareli merkez ve tüm ilçelerinde kar yağışı dün geceden beri devam ediyor.
Kırklareli`nin Kofçaz İlçesi Belediye Başkanı Nihat Öztürk, yaptığı açıklamada, yolda mahsur kalan 3 aracın, Karayolları ve Doğalgaz İşletme Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldığını söyledi.

Kırklareli`nin Demirköy, Kofçaz ve Vize ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmaması için Karayoları ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, Kofçaz İlçesi`ne bağlı 10 köyde ulaşım yapılamıyor.

Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı`na giden yolda kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı ve yolun araç trafiğine açık olduğu belirtildi.

TEKÄ°RDAÄž

Tekirdağ merkez ve ilçelerinde de kar yağışı aralıklı olarak devam ediyor. Tekirdağ`ın Muratlı İlçesi`ne bağlı 9 köyde ulaşım yapılamıyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muratlı-Çorlu arasında karayolunun araçtrafiğine kapandığı ve yolda açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

ÇANAKKALE`DE KAR YAĞIŞI VE FIRTINA

Çanakkale Boğazı`nda, şiddetli fırtına ve kar yağışı, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.

Türkiye Denizcilik İşletmesi yetkilileri, hızı saatte 70 kilometreye ulaşan fırtına ve yoğun kar yağışı yüzünden yapılamayan araba vapur seferlerinin, olumsuz hava koşullarının etkisini kaybetmesi üzerine, saat 13.00`den itibaren tekrar başlatıldığını bildirdiler.

Yetkililer, Çanakkale-Gökçeada feribot seferlerinin ise yapılamadığını keydettiler.

Ä°ZMÄ°R YENÄ° YILA YAÄžMURLA GÄ°RDÄ°

İzmir, yeni yıla yağışlı bir havayla girdi, ancak yağışlar bu kez su baskınlarına yol açmadı.

Büyükşehir Belediyesi`ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, akşamdan beri yağışların aralıklarla devam ettiğini, ancaksu baskını ihbarının olmadığını belirttiler.

Yetkililer, her türlü olumsuzluk karşısında ekiplerinin ``teyakkuz durumunda`` bulunduğunu kaydettiler.

Öte yandan, İzmir Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı karakol ekipleri, bölgelerindeki dere yataklarını sık sık kontrol ederek, Valilik bünyesinde kurulan ``Kriz merkezi``ne bilgi verdiler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de, sabah 08.00`de yapılan ölçümlere göre, Güzelyalı`ya 0.5, Menderes ilçesi`ne ise 1.5 kilogram yağış düştüğünü açıkladılar. Hava sıcaklığının düşeceğini, kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı olacağını kaydeden yetkililer, 3 Ocak Perşembe gününden itibaren, yağışlı havanın iç Ege`ye yöneleceğini belirttiler.

KARAYOLLARINDA DURUM

Karayollarının bazı kesimlerinde yapım çalışmaları ve heyelan nedeniyle ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul-Tekirdağ yolunun Kınalı ayrımı-Tekirdağ arasındaki kesiminin 0-15. kilometreleri arasındaki yapım çalışmaları sebebiyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Yalova-Bursa yolunun 7. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanıyor.

Ankara-Aksaray-Adana yolunun Aksaray geçişindeki Aksaray sanayi kavşağı üstgeçit köprü inşaatı dolayısıyla ulaşım servis yolundan gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!