'Türkiye AB'ye ideal aday'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ABye ideal aday
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 24, 2003 15:11

İtalya Savunma Bakanı Antonio Martino, Türkiye'nin AB'ye ''ideal aday'' bir ülke olduğunu belirterek, ''AB, Türkiye olmadan jeopolitik olarak tamamlanamaz'' dedi.

Haberin Devamı

İtalya Savunma Bakanı Antonio Martino, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret etti. Milli Savunma Bakanlığı'na gelişinde törenle karşılanan Martino, Gönülile yaklaşık 1.5 saat görüştü.
  Â
Görüşmenin ardından, her iki bakan gazetecilere açıklama yaptı. 
  Â
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye ve İtalya'nın Akdeniz'in önemli bölgesel güçleri olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki işbirliğinin, Akdeniz'de istikrar ve güvenliğin tesisi açısından önem taşıdığını söyledi.

Gönül, Martino'nun ziyaretinin ''tarihi bağları bulunan İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bir halkası olduğunu'' söyledi.
  Â
Görüşmelerinde, iki ülke arasındaki iliÅŸkiler ve bölgesel güvenlik konularının ele alındığını kaydeden Gönül, ''Terörizme karşı mücadelede Irak'taki geliÅŸmeler, NATO'nun geleceÄŸi, Balkanlar, Türkiye'nin AB üyeliÄŸi ve savunma sanayi iÅŸbirliÄŸi konularında fikir teatisinde bulunduklarını'' belirtti.Â
 Â
"TÃœRKÄ°YE AB'YE Ä°DEAL ADAY"

Haberin Devamı

Görüşmelerinde NATO ve AB iliÅŸkilerinin geleceÄŸini de ele aldıklarını söyleyen Martino da, bu konuda Türkiye'nin görüşlerini öğrendiklerini ifade etti.Â
Â
Türkiye'nin NATO'nun önemli bir üyesi olduğunu belirten İtalyan Savunma Bakanı Martino, Türkiye'nin AB'ye ''ideal aday'' bir ülke olduğunu kaydetti. Martino, ''AB, Türkiye olmadan jeopolitik olarak tamamlanamaz'' dedi.
  Â
Martino, bir soru üzerine Türkiye'nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu belirterek, ''Biz Türkiye'nin güvenliğini düşünüyoruz. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!