Türk ve Rus uçakları arasında 13 tehlikeli yakınlaşma

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Rus uçakları arasında 13 tehlikeli yakınlaşma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 19:14

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Aydın, Türk ve Rus uçaklarının 3-10 Ekim tarihleri arasında Suriye sınırı yakınlarında 13 kez tehlikeli biçimde yakınlaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Moskova'da İnterfaks haber ajansına konuşan Aydın'ın Türk ve Rus jetlerinin tehlikeli yakınlaşmasına ilişkin açıklamaları, Reuters tarafından aktarıldı.

CİHAN'ın haberine göre, Aydın, İnterfaks'a ayrıca, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi’nin Dışişleri Bakanlığı’na geçen hafta 4-5 kez çağrıldığını söyledi. "Muhtemelen devam eden istişareler kapsamında idi" diyen Aydın, görüşmelerde Rusya’nın Suriyeli Kürtlere askeri yardımı ile ilgili konunun ele alınıp alınmadığını bilmediğini söyledi.

"ODAKLANMAMIZ GEREKEN PROJELER..."

Aydın, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi (SAM) ve Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi (RSMD) tarafından Türkiye ve Rusya arasındaki diplomatik ilişkilerin tahsisinin 95'inci yılı vesilesiyle Moskova'da düzenlenen "Türkiye-Rusya: Çok Boyutlu İşbirliğinin Güçlendirilmesi" konferansına katıldı.

Haberin Devamı

Aydın konferansta yaptığı konuşmada, sınır ihlali ve Türk uçaklarının taciz edilmesine değinerek "Yaşanan bu olaylar ilişkilerimizin son yıllarına damgasını vuran ruha ve felsefeye ters bir durum inşa etmiştir. Bu gibi hadiselerin bir daha tekrarlanmaması ve işbirliği eksenli gündeme dönülmesi için gerekli adımların atılacağına samimiyetle inanıyoruz. Biz Rusya ile ayrıştığımız noktalara değil karşılıklı müşterek menfaatlere hitap eden projelere odaklanmayı tercih ediyoruz" dedi.

LAVROV: TÜRKİYE İLE YAKIN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!