Türk şiirinin son kuşağı iddialı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Türk şiirinin son kuşağı iddialı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet Gösteri Dergisi son sayısında 1990'ların genç şairlerini tartışma gündemine getiriyor. Yıllardır dinmeyen '70'li ve '80'li yılların şiiri tartışmalarına yeni bir on yıl ekleniyor... Yüzyılın son şair kuşağının kimliği, şiir anlayışı, şiir dünyasına katkıları derginin sayfalarında gündeme getiriliyor. Gençler usta olarak kimleri kabul ediyor, şiirden ne anlıyorlar, günümüzün şiir trendleri nelerdir? Bu gibi sorunların gündeme getirildiği özel dosya, 2000'li yılların Türk şiirinin ne olacağgı konusunda ipuçları vermesi bakımından hayli ilginç sonuçlar çıkartıyor ortaya. Dosya'da Orhan Kahyaoğlu, Metin Celal ve Haydar Ergülen ile şiir dergilerinin yöneticilerinin görüşleri de yer alıyor.

Dergi bu son sayısında ustalara saygı bölümüyle de dikkat çekiyor. Bu yıl Tüyap Kitap Fuarı'nın Onur Yazarı seçtiği Vedat Günyol ve yetmişinci yaşını bir armağan kitapla kutlayan eleştirmen Fethi Naci üzerine yazılmış iki yazı yer alıyor dergide.

Dergi'de ayrıca kısa bir süre önce ülkemizde bulunan ünlü İtalyan yazar Antonio Tabucci ve yazdığı kitabıyla Türk dili konusunda tartışmaları yeniden gündeme getiren Feyza Hepçilingirler ile söyleşi, Nedim Gürsel'in 'Boğazkesen' romanı hakkında bir inceleme, Tarık Dursun K.'nın sürgün şairler üzerine bir yazısı bulunuyor. İstanbul Bienali hakkında sanatçıların düşünceleri ve bir genel değerlendirme; İzmit Şehir Tiyatroları ve ilk oyunu Hamlet hakkında dramaturgunun düşünceleri; son yirmi yılın önemli Proust eleştirilerinin listesi; Salinger hakkında çevirmeninin düşünceleri de dergide değinilen diğer konular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!