Türk erkekleri istila etti

Güncelleme Tarihi:

Türk erkekleri istila etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2002 01:40

Avrupalı erkek turistler Tayland'ı 1970'lerde keşfetti. Hint Okyanusu'na uzanan bu egzotik ülke tarihi, kültürü, doğası, sualtı faunası kadar kadınlarıyla da rağbet gördü. Tayland, seks turizmiyle ünlendi. Son yıllarda bu ‘‘ün’’ünü Filipinler-Manila'ya kaptırsa da ‘‘çocuk fuhuşu’’nun merkezi oldu.

Türkler Tayland'ı Avrupalılardan epeyce geç keşfetti. Yüzlerce kişilik kafilelerle Uzakdoğu çıkarmaları başladı. Bu benim, Phuket'e ikinci gidişim ama Türk erkeklerinin Tayland çıkarmasına bu sefer yakından tanık oldum. Çoğu orta yaştaki bu aile babaları ve kocalarının ‘‘huzuru’’nu kaçırmamak için isimlerini açık etmiyorum. Üstelik eşlerine aldıkları yüzlerce dolarlık hediyelerle vicdanları ve cüzdanları epey hafiflemişken!

Phuket, Tayland'ın en popüler adası. 250 bin nüfuslu adaya yılda 3 milyon turist geliyor. Türklerin bu rakamdaki payı ise 2001 yılı rakamlarına göre 25 bin. Devalüasyon öncesi bu rakam 35 bindi. Turistlerin büyük çoğunluğu erkekler. Adanın merkezi Patong Beach, havanın kararmasıyla birlikte onbinlerce erkeğin akınına uğruyor. Sokak ve caddeler kadın, travesti ve transseksüel fahişelerle dolup taşıyor. Travesti barları çok daha kalabalık. Tüm fahişelerin yaka ya da bellerinde birer kart bulunuyor. Bu kartta numaraları ya da takma isimleri yer alıyor. Hepsi gördükleri yabancıya sarılıp çok ucuza bir gece geçireceklerini söylüyor. Ama önce biraz içki ve harcama yaptırmak gerekiyor. ‘‘A Go Go’’ denilen barlar ve kulüpler, geçirilecek gecenin ilk durağı.

HASAN SAS'I SORAN TRAVESTİ

Travesti mi yoksa doğuştan kadın mı olduğunu bilemediğim Be'yle tanışıyorum. Türk olduğumu öğrenince çok seviniyor ve ‘‘Hasan Sas’’ diyor. Elindeki kocaman şov mönüsünü uzatıyor. ‘‘The Pink Panther A Go Go’’ya götürüyor. Pink Panther'in ortasında dikdörtgen platoda çıplak kadınlar metal barlara tutunarak tembel tembel dansediyor. Biralarını yudumlayan yaşlı beyaz adamlar, pür dikkat seyrediyor. Numarasına göre kadın seçip dışarı çıkanlar 20 dakika sonra dönüyor.

Birazdan sokaklarda duyurusu yapılan programdaki vajinal gösteri başlayacak. Yağmur Ormanları'ndaki yerli kadınlara benzeyen bir Tay kadını, önce vajinasıyla sigara tüttürüyor. Ardından 10-15 metrelik ip çıkarıyor. Ama en tuhaf gösterisi düdük çalması. Sinir krizi gibi bir gülme krizine tutuluyorum. Kadıncağız köprüye yatıyor, muz ve ping pong toplarını fırlatıyor ve baş hizasındaki bardağa basket yapıyor. Borulardan birine iki balon asıyor. Vajinasında bir patlama oluyor, dumanlar çıkıyor, iki balon da patlıyor. Bir şişe kolayı içine boca ediyor. Ayağa kalkıyor, tek damla akmıyor. Dans ediyor. Boş şişeyi bu kez ritmik hareketlerle kolayla dolduruyor. 40 dakikalık bu gösteri sırasında yanımızda oturan Türk rehberin telefonu çalıyor. Yüzünü ekşiterek dinliyor. Telefonu kapattıktan sonra, bir erkek grubuna çevirmenlik için çağrıldığını söylüyor. Dediğine göre ister istemez onların kadınlarla pazarlığına yardımcı olacak. Bu da Tayland'daki görevinin bir parçası!

VÜCUT MASAJIYLA SEKS

Tay masajı, ülkenin dünyaca ünlü geleneklerinden. Tay fahişelerin tümü masaj yapmayı biliyor. Türk erkeklerinin bu masajı yaptırmak için binlerce kilometre tepmesinin iki nedeni olduğunu öğreniyorum. Çünkü masajlı seks tarifesi çok ucuz. Üstelik antılanlara göre masaj yapan kadınlar bir köle gibi her isteği itirazsız yerine getiriyor.

Tayland'da seks de pazarlığa tabi. Eğer kadının odasında bir gece geçirilecekse 25 dolar. Masajlı seksin faturası ise 50 dolar. Erkek kaldığı otele götürmek isterse otele de 25 dolar ödüyor. Transseksüellerin fiyatı daha düşük: 10 dolar.

İşin ayrıntısını, gazeteciliğime sığınarak ‘‘sadece meraktan’’ deneyen bir erkeğe soruyorum. Tahminimce sansürleyerek anlatıyor. Masaj, kadının erkeğin tüm vücuduna özel yağlar ve kremler sürmesiyle başlıyormuş. Sadece elleriyle değil göğüsleriyle de ‘‘rahatlatma’’ masajı yapıyormuş. Küvet ve su yatağında da bu seans devam ediyormuş. Bunları anlatan, Tayland'ın farkını da özetliyor:‘‘Başka ülkelerdeki sekste ticaret ön planda. Doğru dürüst dokunulmadan, sadece cinsel ilişki kuruluyor. Burada müşteri memnuniyeti ön planda tutuluyor. 65 milyonluk Tayland'da geçim zor. Fuhuşla geçim sağlanıyor. Beslenme tarzları nedeniyle zayıflar. Yağ, şeker yemiyorlar. Tenleri çok farklı. Ter kokusu yok.’’

Tarih boyunca kimsenin hükümranlığı altına girmemiş olmakla övünen ve adı özgürlük anlamına gelen bu ülkede ne yazık ki çok sayıda kadın işte böyle fuhuşun içinde. Ve ne yazık ki bu ülke seks turizmine bel bağlamış durumda. Oraya akın akın giden her milletten erkeğin durumu ise bambaşka bir yazının konusu!

MARAŞLI DONDURMACI KAZIM

Patong Beach'in caddelerinde fahişe fotoğrafı çekmek öyle kolay değil. hele birbirinden renkli travesti-transseksüelleri fotoğraflamak yürek ya da dolar ister. İlk flaş patladığında Mona'nın gazabı, 5 dolar ve 200 bahtla diniyor. Birkaç kareden sonra kovalıyor. Derken ‘‘Dost Premium Ice Cream’’ tabelasını görüyorum. Maraşlı Kazım Çolakoğlu, Phuketliler'e Maraş dondurması satıyor. Beş ay önce hemşehrisi Mustafa Geyik'le gelmiş. Adanın ilk Türkler'i olduklarını söylüyor. Çat pat Tayca konuşuyormuş. Dil bilmeyen Türk erkeklerinin fahişelerle pazarlık için tercümanlık istemesinden yakınıyor. ‘‘Dil bilmese de el ve kolla gayet güzel yolunu buluyor. Pratik zeka çok. Gelir gelmez kendisi çözüyor. Cesur. 500 doları beş günde seks için harcıyor.’’ Kazım hayatından memnun. Yeni ülkesinin halkını şöyle yorumluyor: ‘‘Dürüst, putperest, ahlakı zayıf.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!