Türk dünyasından

Güncelleme Tarihi:

Türk dünyasından
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘‘21 Kasım Türk Dünyası Sinema Günü‘‘ 21-30 Kasım tarihleri arasında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi (TZT) ve Atatürk Kitaplığı'nda çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Önce 21 Kasım tarihinin anlam ve önemini açıklayalım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı tarafından 1998 yılında düzenlenen ‘‘1. Türk Dünyası Sinema Günleri’ protokolünde, etkinliğe katılan sinema adamlarının oybirliğiyle 21 Kasım günü ‘‘Türk Dünyası Sinema Günü’ olarak kabul edilmiş. Bu karardan hareketle bu yıl ilk kez kutlanacak olan 21 Kasım Türk Dünyası Sinema Günleri'nin açılışı bu pazar saat 17.00'de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde yapılacak.

‘‘Türk Dünyası Sineması'ndan Kareler’ başlığı altında düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışından hemen sonra, Türk sinemacılarından oluşan büyük bir heyetle 21 Kasım Türk Dünyası Sinema Günü toplantısı yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanı Şenol Demiröz'ün açılış konuşmasını yapacağı toplantıya eski kültür bakanlarından Namık Kemal Zeybek, Kırgız yönetmen Tölömüş Okeyev, oyuncular Perihan Savaş ve Tanju Gürsu, yönetmen Halit Refiğ, Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-TV Bölümü öğretim üyesi Prof. Tevfik İsmailov ve oyuncu Melahat Abbasova konuşmacı olarak katılacak. Konuşmaların ardından Halit Refiğ'in ‘‘Köpekler Adası'' adlı filmi gösterilecek.

Bu kutlama programından sonra 30 Kasım'a kadar dokuz gün süreyle ‘‘Türk Dünyası Sineması'ndan Seçmeler’ başlığı altında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Tataristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden filmler TZT Kültür Merkezi ve Taksim Atatürk Kitaplığı'nda gösterime girecek. Programını günü gününe duyuracağımız etkinliğe katılım ücretsiz.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Tünel. Tel: (0212) 293 12 70

Köpekler Adası

Halit Refiğ'in 1996 yılında yönettiği filmin başrollerini Perihan Savaş ve Tanju Gürsu paylaşıyorlar. Film, köpeklerin yaşadığı bir adada yaşamını tek başına sürdüren eski ünlü bir kadın şarkıcıyla röportaj yapmak isteyen bir gazetecinin serüvenlerini anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!