Türk çeteleri Londra’da korku salıyor

Güncelleme Tarihi:

Türk çeteleri Londra’da korku salıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2013 16:06

Türk ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Londra'nın kuzeyinde faaliyet gösteren "Tottenham Boys" ve "Bombacılar" olarak da bilinen "Hackney Turks" adlı Türk uyuşturucu çeteleri arasındaki kan davası şehre korku salıyor.

Haberin Devamı

İngiliz basını çete savaşı sonucunda yaşanan ölümleri sık sık sayfalarına taşırken, polise başkentte eroin ticaretini yönettiği iddia edilen bu çetelerin sonunu getirmesi konusunda baskı yapıyor.  

İKİ BÜYÜK ÇETE ARASINDA KAN DAVASI
Son yıllarda Londra'nın en güçlü Türk çeteleri "Tottenham Boys" ile "Hackney Turks" sonu gelmez bir kan davasını sürdürüyor. İngiliz polisi iki güçlü çete arasındaki  eroin ticareti konusundaki çekişmeden kaynaklandığı düşünülen çatışmaların şimdiye kadar 15 cinayete neden olduğunu söylüyor.
 
Türk çeteleri kar maskeleri takıyor ve hedeflerini motorsiklet üzerinden ateş açarak öldürüyor.
 
İki çete arasındaki kanlı savaşın geçen yıl Şubat ayında "Hackney Turks" çetesinin lideri 32 yaşındaki Ali Armağan’ın Turnpike Lane metro istasyonu önünde otomobilinin içinde vurularak öldürülmesinin ardından şiddetlendiği düşünülüyor.
 
SON KURBAN TOTTENHAM’DAN
Liderlerinin öldürülmesinin ardından rakip çete üyelerine bir dizi saldırı düzenleyen "Hackney Turks" çetesinin son kurbanı "Tottenham Boys"'un önde gelen isimlerinden olduğu iddia edilen 34 yaşındaki Zafer Eren oldu. Geçen Perşembe günü Southgate’de maskeli ve motorsikletli saldırganlar tarafından göğsünden vurularak öldürülen Eren'in bir çocuk babası olduğu açıklandı. Eren cinayeti ile ilgili olarak Scotland Yard 20 yaşında bir kişiyi tutukladıklarını açıkladı.
 
Eren’in öldürülmesinin ardından Pazartesi günü silahlı saldırganlardan kaçarken South Tottenham’da yaralı bir şekilde altı çocuklu bir ailenin evine sığınarak hayatta kalmayı başaran 20 yaşındaki bir Türk gencinin de aynı çetenin intikam arayışı nedeniyle hedef alındığı düşünülüyor.
 
KUZEY LONDRA’YA TÜRKLERE KARŞI FAZLADAN POLİS BİRLİKLERİ AKTARILIYOR 
İngiltere polisi yaşanan çatışmaların ve cinayete kurban giden isimlerin sayısının hızla artmaya başlamasının ardından Tottenham'da devriye gezen polis sayısını artırdıklarını açıkladı.
 
Çetelerin faaliyet gösterdiği Enfield Southgate bölgesi milletvekili David Burrowes halkın kendini güvende hissedebilmesi için bölgedeki polis sayısını artıracaklarını teyit etti.
 
Kendisi de 34 yaşındaki Zafer Eren’in öldürüldüğü Southgate bölgesinde oturan Burrowes, "Southgate’de böyle bir olayın olması beni şoka uğrattı. Olayın detaylarına bakıldığında saldırının rastgele olmadığı görülüyor. Ancak bütün cinayetler korkutucu ve mide bulandırıcıdır. Bu nedenle çevredeki polis sayısının arttığından ve halkın kendini güvende hissettiğinden emin olacağız" dedi
 
Muhafazakar Partili Milletvekili 2015 yılına kadar bölgede fazladan 85 polis memurunun görev yapmaya başlayacağını bildirdi.
 
TOPLUM LİDERLERİ SAVAŞI SONLANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR
 İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi lideri İsrafil Erbil İngiliz Evening Standard gazetesine yaptığı açıklamada "göze göz, dişe diş" şiddetin sonunu getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
 
Erbil, "Zafer Eren’in ailesi ile konuşacağız. Bunu kendi kültürümüze uygun olarak çözmeye çalışacağız, yoksa bunun sonu gelmeyecek. Bu durum kontrolden çıkarsa daha bir çok kişi ölebilir" dedi.
 
Erbil sözlerine "İki tarafında yüzlerce akrabası ve destekçisi olduğu için şiddet asla sona ermeyebilir. Bunun gibi çete aktiviteleri devam ederken kimse güvende değil. Bu insanlar trafikte kişiyi çekip vurabilecek tipler. Bu insanlar ne polise ne de halka saygı duyuyor" diyerek devam etti.
 
İsrafil Erbil toplumun bu sorunu çözme işini sadece polise ve mahkemelere bırakamayacağını söyleyerek "Elimizden geleni yapacağız" dedi.
 
MİLLETVEKİLİ : ENDİŞELİYİM
Tottenham Boys çetesinin faaliyet gösterdiği Tottenham bölgesi milletvekili David Lammy, yaşananlar ile ilgili bir açıklama yaptı ve "Organize suçta yaşanan bu yükseliş beni endişelendiriyor. Bu büyük bir kısmı yasalara uygun yaşayan bir toplumun korku içinde kalmasına neden oluyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!