Türk birliği uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Türk birliği uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 11:41

Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) harekatına katılacak Türk birlik ve unsurlarının bulunduğu gemiler, Mersin'de, düzenlenen törenle uğurlandı.

Haberin Devamı

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, törende yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Lübnan'da görevlendirilmesinin kabul edilmesiyle ilk birlik olarak, “TCG Gaziantep” fırkateyninin BM Deniz Görev Kuvveti'ne katılmak için Aksaz Deniz Üssü'nden hareket ederek, bölgeye gittiğini ifade etti.

Tuğamiral Kösele, şunları kaydetti:

“Göndereceğimiz Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 95 personel ve miktarı 40'ın üzerinde olan muhtelif araç ve malzemeden oluşan İnşaat İstihkam Bölüğü ise 2 grup halinde 16 ve 17 Ekimde Mersin'e gelmiş ve aynı günlerde tank çıkarma gemisi TCG Serdar ve personel nakliye gemisi TCG İskenderun'a yükleme ve bindirmesi tamamlanmıştır.”

Haberin Devamı

Bu birliğin deniz yoluyla Beyrut Limanı'na intikal edecek ve BM Lübnan Geçici Görev Kuvveti Komutanlığı emrinde görev yapacağını belirten Tuğamiral Kösele, “Deniz Kurmay Albay Sadi Ünsal komutasındaki birlik, 20 Ekimde Beyrut Limanı'na varacak. TCG Beykoz ve TCG Bafra korvetleri, birliğin emniyetini sağlayacaktır” dedi.

Lübnan'a gidecek birlikte görev yapanlara da seslenen Kösele, “Birçok ülkenin katıldığı çok uluslu ortamda, devletimizi, ulusumuzu ve mensubu olmakla her zaman gurur duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetlerimizi temsil edecek, bu mesuliyet ve onurlu görevi heyecan içerisinde icra edeceksiniz. Bunun için ne kadar övünseniz azdır” diye konuştu.

Tuğamiral Kösele, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar sınırlarımız dışında, kendisine verilen görevleri başarı ve gururla yerine getirerek, yüce milletimizin takdir ve güvenine layık olmuş, birçok ülkede övgüyle bahsedilen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensubu olarak aynı başarıyı göstereceğinize, bizlere aynı gurur ve heyecanı tekrar yaşatacağınıza olan güvenimiz tamdır. Görevlerinizi sağlık ve sıhhat içerisinde başarıyla tamamlamanızı diliyorum.”

Tuğamiral Kösele'nin konuşmasının ardından, tören mangası eşliğinde tören geçişi yapıldı. Tören geçişinin ardından Lübnan'a gidecek askerler, “TCG İskenderun” gemisine götürüldü.

Haberin Devamı

Limandan hareket eden “TCG İskenderun” ve “TCG Serdar” gemilerine, Lübnan'a kadar “TCG Bafra (F-505)” ve “TCG Beykoz” korvetleri refakat edecek.

Törene, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, çok sayıda davetli ve asker yakınları katıldı.

Lübnan'ın Sur kentinin 7.5 kilometre güneydoğusundaki Eş Şaitiye bölgesinde konuşlanacak Türk birliği, UNIFIL komutanına veya komutan yardımcısına bağlı olarak görev yapacak.

Bölük karargahı, 3 istihkam inşaat takımı ve 2 patlamamış madde imha timinden oluşan İnşaat İstihkam Bölüğü, 261 personel, 46 tekerlekli araç, 4 taktik tekerlekli araç ve 13 iş makinesinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde Başbakanlık Afet İşleri Genel Müdürlüğünce organize edilerek sivil unsurlardan sağlanan 11 araç, 5 iş makinesi, 42 makine teçhizat ve 24 personel ile küçük inşaat görevlerini icra edecek.

Haberin Devamı

Bölüğe bağlı 261 personelden 95'i Mersin Limanı'ndan uğurlanırken, kalan personel yarın Ankara'dan hava yoluyla Beyrut'a gidecek. Sivil unsurlardan bölüğe dahil edilen iş makineleri ise Suriye üzerinden kara yoluyla bölgeye ulaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!