Turizmin duayenleri Hürriyet’te buluştu

Güncelleme Tarihi:

Turizmin duayenleri Hürriyet’te buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2009 00:00

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile Hürriyet’in turizm profesyonellerini buluşturduğu yıllık geleneksel toplantı geçen hafta İstanbul’da yapıldı. Hürriyet Medya Towers’daki toplantıya TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, birliğin yönetim kurulu üyeleri, önde gelen seyahat firmalarının yöneticileri katıldı.

TURİZME DESTEK ÇAĞRISI
TÜRSAB Başkanı Ulusoy toplantıda yaptığı konuşmada 2008 yılının sektörel değerlendirmesini yaptı. Krize rağmen turizmin başarılı bir yıl geçirdiğini belirtti. 2009’da acentaların karar alırken çok dikkatli olması gerektiğini söyleyip, özellikle kur farkından doğacak risklere ve banka kredilerinin getirebileceği sorunlara dikkat çekti. “Her şeye karşın ayakta kalmayı başaracağız. Bunu başarmak zorundayız çünkü Türkiye’ye moral veren sektörüz. Türkiye’nin bütçe açığını kapatıyoruz” dedi. Global krizin Türkiye açısından bir avantaja dönüşebileceğini söyleyip, turizmcilere moral verdi: “Kriz nedeniyle Avrupalı tatilciler uzak mesafelere yapacakları seyahatleri azaltacaklar, daha yakın bölgelere yönelecekler. Bu gelişme Türk turizmine bir ajantaj sağlayabilir.”
Ulusoy konuşmasında hükümete de dört mesaj gönderdi. Öncelikle KDV oranlarının indirilmesinden dolayı teşekkür etti. Turizm sektörünün KOBİ avantajlarından yararlandırılmasını istedi. Müzekart açılımının devam etmesi gerektiğini belirtip, özellikle kültür turizmini geliştirecek önlemler alınması çağrısında bulundu. Yurtiçinde erken rezarvasyon taleplerindeki artışa dikkat çeken Ulusoy, iç piyasanın ucuz tatil kredisiyle canlandırılması çağrısında bulundu. “Vakıfbank, Ziraat Bankası gibi devlet bankalarına vergisiz ucuz tatil kredisi vermeleri için gerekli talimatların verilmesini istiyoruz. Şu anda verilen kredilerin maliyetleri pahalı. Vergiler alınmazsa esnafın da yüzü güler” dedi.
 HÜRRİYET SEKTÖRÜN YANINDA
Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, gazetenin her geçen yıl büyüyen turizm sektörüne destek verdiğini, kriz döneminde bu desteğin artarak süreceğini söyledi. Yayın Koordinatörü Fikret Ercan ise, Hürriyet Gazetesi açısından turizmin diğer sektörlerden farklı bir yeri bulunduğunu belirtti. Türkiye’nin tanıtımına ve döviz gelirlerine yaptığı katkıya dikkat çekti. Gazetenin, haber desteğiyle turizm sektörünün gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.
Toplantıya katılan seyahat acentaları yöneticileri erken rezarvasyon sisteminin geliştirilmesi için yapılması gerekenleri tartıştı. Bu konudaki yanlış anlaşılmaların ortadan kaldırılması, tüketicinin korunması amacıyla alınabilecek önlemler konusunda fikir alışverişinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!