Turizmde tam isabet

Güncelleme Tarihi:

Turizmde tam isabet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye, bu yıl turizmde hedeflediği rakamlara hatasız ve eksiksiz ulaşıyor. Yıl boyunca 10 milyon turist bekleyen Türkiye'ye ilk 9 ayda gelen turist sayısı 8 milyonu buldu. Bu yıl en çok Almanlar geldi.

Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlığın turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yayma çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığı, bu çalışmalar sonucu Türkiye'ye gelen turist sayısında önemli artışlar yaşandığı belirtildi. Türkiye'ye yılın ilk 9 ayında 8 milyon turist geldiği, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.55 artış demek olduğu belirtildi.

Ocak-Eylül döneminde en çok turist gönderen ülke sıralamasında Almanya'nın 1 milyon 854 bin 598 ziyaretçi ile birinci sırayı aldığı ifade edilen açıklamada, 1 milyon 158 bin 660 kişiyle Birleşik Devletler Topluluğu'nun ikinci, 823 bin 983 kişiyle İngiltere'nin üçüncü olduğu belirtildi. Bu ülkeleri sırasıyla ABD, Fransa, Avusturya, İran, Romanya, Hollanda, İsrail ve İsveç izliyor.

Dokuz aylık verilere göre Türkiye'ye gelen yabancıların yüzde 74.2'si havayolunu, yüzde 14.7'si karayolunu, yüzde 1.3'ü treni, yüzde 9.7'si ise denizyolunu tercih etti.

Dövizlerin çoğu yiyeceğe gidiyor

Türkiye'ye gelen turistlerin, paket tur bedelleri dışında en çok yiyecek içecek için para harcadıkları belirlendi. Turistlerin lokantalarda ve lokanta dışında yaptıkları yiyecek içecek harcaması, toplam harcamalarının yüzde 26'sını oluşturuyor. Devlet İstatistik Enstitüsü'nün (DİE), yabancı ziyaretçilerin Türkiye'de yaptıkları harcamaları içeren araştırması, turistlerin en az sigara, gazete-dergi, haberleşme ve araba kiralamaya para ayırdıklarını ortaya çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!