Turing koleksiyonu satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Turing koleksiyonu satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Antik A.Ş.’nin düzenlediği müzayedede satılacak bir çok değerli sanat eserinin arasında Şefik Bursalı'ın Çınarcık adlı tablosu ile Godchaux'nın İstanbul tablosu da yeralıyor.

Turing Otomobil Kurumu ve Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanan birbirinden değerli eserler bugün düzenlenen müzadeyede satışa sunulacak. Antik A.Ş'nin düzenlediği müzayede saat 16.00'da Antik Palace'da yapılacak.

Turing Otomobil Kurumu'na ait eserler arasında 12 yıl süreyle Çadır Köşkü'nün duvarlarını süsleyen Hanedan taçlı bir çevçeve içinde yeralan Ohannes Kürkçiyan imzalı Sultan Abdülaziz ve Sultan 2. Abdülhamid portreleri yeralıyor. 19. yüzyıl Fransız resminin ve oryantalist ekolün en seçkin isimlerinden Felix Ziem'in tabloları da satışa sunulacak eserler arısnda yeralıyor.

Müzayedede, Bedriye Mıhçıoğlu, Lütfiye Taşçıoğlu, Muammer Kocabaş ve Şükrü Kunter tarafından Türk Eğitim vakfı'na bağışlanan eserlerden bazıları Sultan Abdülaziz, Sultan 2. Abdülhamid ve Sultan Mehmet Reşad dönemi Osmanlı altın paraları, Avusturya, Fransız, İngiliz altınları ile mücevherleri de satışa sunulacak. Bu bölümün en değerli parçası, Osmanlı Sarayı için özel olarak yapılmış altın montür üzerine beş karat elmas ve pırlanta taşlı gerdanlık. Bu değerli eserin açılış fiyatı üç milyar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!