Turgut Özakman’ın vefatı hakkında görüşler

Güncelleme Tarihi:

Turgut Özakman’ın vefatı hakkında görüşler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 15:25

Ünlü yazarlar ve siyasilerden ve vatandaşlar Turgut Özakman’ın vefat haberini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yılmaz Özdil

Türkiye çok değerli bir evladını kaybetti. Keşke hepimiz bu memlekette olan borcumuzu, Turgut Özakman kadar ödeyebilsek. Vatan ona minnettar.

Doğan Hızlan

Turgut Özakman iyi bir tiyatro yazarıydı. Çok önemli oyunlar yazdı. Türk tiyatrosuna büyük hizmetleri oldu. Ama Turgut Özakman’ın ünlenmesini sağlayan kitabı Şu Çılgın Türkler oldu. Çünkü kitabın önemli birkaç özelliği vardı. Birincisi belgelere dayanıyordu. Bilgiler içeriyordu. Bir de tiyatro yazarlığından gelen kalem kıvraklığıyla bir oyun akıcılığında yazdı bu kitabı. Çok sevdiğim bir dostumdu. Mekanı cennet olsun.

Tufan Türenç

Sevdiğimiz iki insanı üst üste kaybetmiş olmamız çok üzücü. Turgut Özakman yazın hayatı için çok önemli bir insandı. Bu aleme çok büyük katkılarda bulun; dramalar yazdı, senaryolar yazdı, oyunlar yazdı. Ayrıca TRT'de çok büyük hizmetler verdi.

Son zamanlarda yaptığı yakın tarihle ilgili araştırmalar ve kitaplar da Türk toplumunda çok büyük etkiler uyandırdı. Gernçler onun o nefis kaleminde ve o titiz araştırmalarından yakın tarihimizi öğrendiler, cumhuriyeti öğrendiler. Bunlar, çok önemli hizmetlerdi. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın inşallah. Kendisini hep sevgiyle, saygıyla, rahmetle anacağız. Böyle bir değeri kaybetmiş olduğumuz için üzüntümüz sonsuz.

Yalçın Doğan

“Türkiye çok önemli bir aydınını daha kaybetti. Özakman'ın gerek yazar olarak gerek tiyatroya yaptığı katkılar, Türk tarihine yaptığı katkılar unutulmaz nitelikte. Özellikle Şu Çılgın Türkler kitabıyla halkta yarattığı kendine güven unutulmaz. Anısı önünde saygı ile eğiliyorum.”

Haberin Devamı

Twitter'dan görüşler

Ertuğrul Günay

"Şu Çılgın Türkler" destanının ve nice güzel eserin yazarı sn. Turgut Özakman'ın vefatı nedeniyle Allah'tan sonsuz rahmet, ailesine sabır dilerim.

Muharrem İnce

"Acı haberi Niksar yolunda aldık, Turgut Özakman'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."

Umut Oran

"Henüz Tuncel Kurtiz'in acısını yaşarken, Turgut Özakman'ın acı haberini aldık. Allah'tan kendisine rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. Turgut Özakman eserleriyle Türkiye'nin hangi bedellerle nasıl kurulduğunu anlattı. O bu çağın Çılgın Türk'üydü. Rüzgara karşı koştu, kazandı."

Balçiçek İlter

"Turgut Özakman'ı kaybettik,Allah rahmet eylesin,evinden yayın yapmıştık, sadece yayın için oksijen tüpünü kenara bırakmış, kitabı anlatmıştı."

Tuna Kiremitçi

"Bi kere de kötülere bi şey olsun lan! Turgut Özakman da gitmiş."

Faruk Bildirici

Turgut Özakman'ı sadece Çılgın Türkler ile anmak haksızlık olur, romanlarını ve oyunlarını unutmamak lazım.

Eren Aysan

Turgut Özakman'ın, hocamın ölümü... Tiyatromuz en büyük yazarlarından birini yitirdi...

Yasin Soykan Öztürk

Senin sayende kendi destanımızı öğrenmiştik mekanın cennet olsun Turgut Özakman

Nurdan Yardımcıer

Eserlerinle dünyamızı aydınlattın. Senin de bundan sonraki yolculuğun aydınlık olsun Turgut Özakman...

Can Kumlu

Kitaplarını, kaynaklarıyla bir Nutuk misali, salt gerçeği yazarak bana tarihi öğreten, sevdiren Turgut Özakman, sen zaten cennetliksin!

Büşra Yılmaz

Her insanın birilerine ifade ettiği kavramlar vardır. Turgut Özakman kitaplarıyla, tiyatro oyunlarıyla, yaşamıyla bana zekayı hatırlatır..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!