Türel'den Konyaaltı tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Türelden Konyaaltı tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2014 15:07

ANTALYA’da dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralanması için talep ettiği yetki belediye meclisinde CHP ve MHP vizesine takılan Belediye Başkanı Menderes Türel, "Buidan sonra Konyaaltı’nda olabilecek her türlü asayiş probleminin, her türlü çöp dağının sorumlusu CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri ve belediye başkanlarıdır. Bu Konyaaltı’na ve Antalya’ya ihanettir" dedi.

Haberin Devamı

Ak Partili Başkan Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Konyaaltı sahilinin Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralanması ve işletilmesi için yetki istedi. Fakat Başkan Türel’in istediği yetkiye meclis vize vermedi. Mecliste CHP ve MHP’li üyeler birleşince oylamadan 48 ’evet’, 51 ’ret’ oyu çıktı.

Konyaaltı’nda iyi niyetlerle, Akdeniz Otelciler Birliği ve Deniz Ticaret Odası’nın da talebi üzerine çok güzel bir girişim başlattıklarını ifade eden Menderes Türel, "Konyaaltı’nda 7 bin şezlong, 3 bin 500 şemsiye ve sehpayı halkın kullanımına ücretsiz sunacak çalışmaları tamamlamıştık" dedi. Sahilin Büyükşehir Belediyesi’nce kiralanması konusunda başvurunun Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne 21 Şubat 2014’te CHP’li Büyükşehir Belediye yönetimi tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Türel, "Nisan ayında Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nce sonuçlandırılmış ve bu yetki protokol yapmak kaydıyla Büyükşehir Belediyesi’ne verilmiştir" sözleriyle süreci anlattı.

Büyükşehir Belediyesi’nin dün toplanan meclisinden bu yetkiyi kullanmak için gerekli izinlerin verilmesini talep ettiklerini hatırlatan Başkan Türel, şöyle konuştu:

"CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri ve belediye başkanları sayıca çoğunluklarını fırsat bilerek, Konyaaltı’nın sahipsiz kalarak kaderine terk edilmesine vesile olmuşlardır. Konyaaltı sahilinde bütün hizmetleri vatandaşımız ücretsiz olarak kullansın istiyorken, CHP ve MHP’li meclis üyeleri ’Hayır siz bu hizmetleri yapmayın’ demiştir. Bundan sonra Konyaaltı’nda olabilecek her türlü asayiş probleminin, her türlü çöp dağlarının sorumlusu CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri ve belediye başkanlarıdır. Bu Konyaaltı’na ve Antalya’ya ihanettir. Antalyalılara yapılmış en büyük haksızlıktır. Bu kadar açık ve net konuşuyorum."

Muhalefet partilerinin bu konuda tutumunun altında sadece siyaset yattığını belirten Başkan Türel, mecliste CHP’nin tutumunun ise ayrıca anlaşılmaz olduğunu kaydetti. Sahilin Büyükşehir’e verilmesi konusunda talebin CHP yönetimine ait olduğunun altını tekrar çizen Menderes Türel, "Kendi arzu ettikleri talebi kendi oylarıyla reddetmişler. Antalya’ya CHP’li ve MHP’li belediye meclis üyeleri ihanet etmiştir. Madem reddedecektiniz, niye talep ettiniz" dedi.

Bu tutumun Büyükşehir Belediyesi Ak Parti’ye geçtiği için sergilendiğini iddia eden Başkan Türel, "Büyükşehir Ak Parti’ye geçti diye Konyaaltı’nda çöp dağları oluşsun, Konyaaltı’nda kan gövdeyi götürsün, Konyaaltı’nda çöp dağları oluşsun, asayiş problemleri olsun diye CHP jendi talebini reddetmiştir" diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Başkan Türel, böylesi bir siyaset anlayışını Antalya’da siyaset yapan insanlara yakıştıramadığını, Konyaaltı’nın CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in mecliste verdiği ’ret’ oyuyla &Konyaaltı’nı bana vermezsiniz yansın bitsin, kül olsun’ şeklinde özetlenebilecek bir tutum sergilediğini ifade etti. "Yazıktır" diyen Menderes Türel, "Siz mecliste sayısal çoğunluğunuzu fırsat bilerek Antalya’yı hizmetsizliğe mahkum ederseniz, bunun cevabını 30 Mart 2014’te olduğu gibi sandıkta almaya devam edersiniz. ’Küçük olsun benim olsun ve Konyaaltı ne olursa olsun’ diyenlere Antalyalılar bunun hesabını sorar" diye konuştu.

Başkan Türel, Konyaaltı sahiline ilişkin çözüm arayışlarının sürdüğünü kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!