Türbanını çıkar demek ’donunu çıkar’ demek

Güncelleme Tarihi:

Türbanını çıkar demek ’donunu çıkar’ demek
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 07:00

AKP’nin en üst organı olarak görülen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’ndan (MKYK) istifa eden Cüneyd Zapsu, partiden değil sadece MKYK’dan istifa ettiğini, diğer görevlerinin sürdüğünü söyledi.

Almanya’nın Hannover şehrinden İstanbul’a gelen uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zapsu, "Bu ayrılma daha önce ajandamda olan bir konuydu. Ama her şeyden elimi eteğimi çekmeyeceğim. Yazıldığı gibi de iki ay önce görevime son verilmedi. Kendime daha çok vakit ayıracağım" dedi. Zapsu gazetecilere şu değerlendirmeleri yaptı:

ELİTLER KABULLENEMEDİ Tayyip Erdoğan’a bugün İslamcı damgası vurmak doğru değil. Bugüne kadar Türkiye’yi yöneten elit kesimden olmadığı için onu benimsemediler. Burada önemli olan din değil, Tayyip Erdoğan’ın sınıfı. Türkiye’yi yöneten elit kesim onu kabullenemedi. Bu yüzden ona İslamcı damgası vurdular. Çünkü İslamcı damgası vurmak en kolay şey. Erdoğan, Kasımpaşalı, dil bilmiyor. Bülent Ecevit ve Kemal Derviş gibi havalı değil.

TÜRKİYE İRAN OLMAZ Türban takanların sadece yüzde 50’si inancı yüzünden takıyor deseniz bile, bu yüzde 50’ye ’türbanını çıkar’ demek, sokaktaki bir kadına ’donunu çıkar’ demekten farksızdır. Türban sorunu özünde insan hakları konusudur. Benim eşimin ve kızlarımın başları açık. Türkiye’nin şeriatçı bir ülke olmasından korksam, ben korkardım. Türkiye asla İran olmaz çünkü bizde öyle bir sınıf yok. Bugüne kadar Türkiye’de türban nedeniyle şişmiş bir balon oluştu. Erdoğan, üniversitelerde türbana izin vererek bu balonun patlamasını önledi.

KIZIM TEDİRGİNDİ Bu partiyi kurarken o zamanki iktidar benim şirketlerime inceleme başlattı. Partinin finansörü dediler. O zaman büyük kızım çok tedirgin oldu. Ben de ona "Bak kızım Manisa’da işkence yapan polisler hapse girmediler. Ama Tayyip Abi’nin düşünceleri farklı olduğu için başına gelmeyen kalmadı" dedim.

DİN İSTİSMARI YAPILDI Türkiye’de her zaman din istismarı yapan partiler oldu. Hatta bizimkiler bile yapmıştır. Ama dini öcü olarak göstermeye çalışarak siyasi prim yapmaya uğraşan partiler de var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!