Türbancı doktorlar Durmuş’tan torpilli çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türbancı doktorlar Durmuş’tan torpilli çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 24, 2001 10:58

“Başın kapalı olması anayasa gereği şarttır" yönünde rapor vererek, kılık kıyafet yönetmeliğinin delinmesini sağlayan doktor Bahadır Karakoç, İçel İl Sağlık Müdürü Alirıza Özdeniz'in kayınbiraderi çıktı. Raporda imzası bulunan ve o dönemde başka illere görevlendirilen üç doktorun Sağlık Bakan Osman Durmuş döneminde tekrar eski görev yerlerine iade edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

İçel'de Bozyazı 2 No'lu Sağlık Ocağı doktorlarından Abdurrahman Sevgili, Bozyazı Merkez sağlık Ocağı doktorlarından Lütfi Yalçın ve Bahadır Karakoç, türban takan Ayşe Sıdıka Karakoç, Hamide Tüzün, Taliye Uçar hakkında "başörtüsü takmalılar" yönünde rapor yazdıkları için başka illere görevlendirildikleri halde tekrar görev yerlerine döndüğü bildirildi. Raporda imzası bulunan doktorlardan Bahadır Karakoç'un İçel İl Sağlık Müdürü Alirıza Özdeniz'in kayınbiraderi olduğu belirtilirken, üç doktorun Özdeniz döneminde göreve iade edildiği ortaya çıktı. İçel İl Sağlık Müdürü Alirıza Özdeniz'in Bakan Durmuş döneminde bu göreve getirildiği öğrenildi. Doktorların imzası bulanan raporda, "başın kapalı olmasının sağlık, insanlık ve Anayasanın gereği olduğu" öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Öte yandan, Bozyazı 1 No'lu SaÄŸlık Ocağında görevli olan ve başörtüsü ile mücadele eden iki doktorun Mut ve Çamlıyayla'ya sürgün edildiÄŸi bildirildi. Bahadır Karakoç'un ise Bozyazı 2 No'lu SaÄŸlık Ocağı, Lütfi Yalçın'ın 3 No'lu, Abdurrahman Sevgili'nin ise 1 No'luÂsaÄŸlık ocağına görevlendirildiÄŸi kaydedildi.

Öte yandan, İçel Tabip Odası, üç doktor hakkında soruşturma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!