Türban mağduruna avukat hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Türban mağduruna avukat hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 21:18

Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın (ABAD), Fransa ve Belçika’ya yönelik işyerinde başörtüsü yasağını onaylamasına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dün sert tepki gösterirken, Dışişleri ve Adalet Bakanlıkları bu ülkelerdeki vatandaşlarımızı bilgilendirip hukuki yardım sağlama kararı aldı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı kaynakları Hürriyet’e, karara muhatap Belçika ve Fransa’daki Türk vatandaşlarının başörtüsü kaynaklı bir işten çıkarma durumunda, konsolosluklar kanalıyla hukuki yardım alabileceklerini ve ücretsiz avukat sağlanacağını bildirdiler. Türkiye, ABD, Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkelerdeki yurtdışı adalet müşavirlikleri kanalıyla da görev yapılan ülkede yaşayan vatandaşlarımıza yönelik büyükelçilikler ve başkonsolosluklarla koordinasyon halinde hukuki bilgilendirme de yapıyor.

BOZDAĞ: YAZIK, ÇOK YAZIK

Bakan Bozdağ da Twitter hesabından, başörtüsü kararı nedeniyle dün Avrupa’yı aşırılıkla, Belçika’yı da ilkelliğe saplanmakla suçladı ve “AB Adalet Divanı’nın aldığı bu yasakçı karar, din ve vicdan hürriyetinin, insan haklarının ve AB değerlerinin mahkeme kararıyla imhasıdır. Yazık, hem de çok yazık. AİHS, tüm insan hakları sözleşmeleri, AB değerleri ve evrensel hukuku yok sayan bir karar” dedi. 

BAKMADAN GEÇME!